Jucatoarea ploiesteana de tenis Madalina Gojnea participa, in aceasta saptamana, la turneul ITF de la Poitiers, din Franta, dotat cu premii in valoare de 100.000 de dolari.
Aflata pe locul 185 in clasamentul mondial, in urcare cu patru pozitii fata de saptamana trecuta, Madalina a reusit sa se califice intre primele 32 de jucatoare ale turneului la simplu, dupa ce a trecut, in faza preliminara, de Estelle Cascino, din Franta, scor 6-3, 6-0, si de Sofia Shapatava (Georgia, 260 WTA, favorita a cincea in calificari), scor 3-6, 6-4, 6-4.
Jucatoarea ploiesteana o va intalni, in runda inaugurala a turneului, pe Sofia Arvidsson, din Suedia, aflata pe locul 63 in ierarhia mondiala, fiind a sasea favorita a competitiei. Aceasta este prima disputa directa dintre cele doua jucatoare in circuitul profesionist, invingatoarea urmand sa o intalneasca, in optimi, pe castigatoarea meciului dintre Evgeniya Rodina (Rusia, 95 WTA) si Iryna Bremond (Franta, 100 WTA).
Madalina Gojnea este prezenta si in competitia de la dublu, alaturi de Anne Kremer, din Luxemburg, cele doua evoluand, ieri seara, in primul tur, chiar impotriva echipei formata din Sofia Arvidsson si Irena Pavlovic (Franta).
De mentionat ca una dintre favoritele turneului de la Poitiers este Sorana Cirstea (locul 61 WTA), care este cap de serie numarul sapte pe tabloul principal, in primul tur intalnind-o pe poloneza Magda Linette.
Petre APOSTOL