De sambata, 15 octombrie, in Ploiesti a demarat sezonul de incalzire 2011-2012. Ca urmare a temperaturilor scazute inregistrate in ultimele zile, dar si a previziunilor meteo pentru perioada imediat urmatoare, S.C. Dalkia a inceput sa furnizeze agent termic catre blocurile si institutiile publice racordate la sistemul centralizat de incalzire. Asa cum v-am informat intr- o recenta editie a ziarului nostru, fata de iarna trecuta, in Ploiesti, gigacaloria va costa mai mult. Ca urmare a votului din ultima sedinta a legislativului local, incepand din aceasta luna, pretul gigacaloriei a crescut de la 139 de lei la 160 de lei cu TVA. Asta va insemna, automat, pentru ploiestenii care stau la bloc, si o crestere a valorii facturilor la intretinere, fata de iarna trecuta, mai exact in plus cu circa 100 de lei de apartament.
Conform unui comunicat al Dalkia, nu toti ploiestenii vor avea caldura in apartamente. Astfel, din cauza datoriilor neachitate, la 85 de scari de bloc s-a luat decizia de a nu se furniza agentul termic.
Pe langa institutii publice – gradinite, scoli, licee, spitale etc – dar si diverse societati comerciale, la sistemul centralizat de incalzire sunt racordate peste 60.000 de apartamente din Ploiesti.
Asociatiile de proprietari care inca executa lucrari la instalatiile interioare de caldura sunt rugate sa comunice societatii Dalkia, in cel mai scurt timp, data finalizarii acestora, astfel incat, pe baza unei programari prealabile, si in cazul acestora sa poata fi furnizat agentul termic.
N.D.