• FC Mioveni – Petrolul Ploiesti, maine, ora 19,00

Pentru Petrolul, victoria cu Vointa Sibiu a venit cum nu se poate mai bine si, cu 4 puncte stranse in doua etape, elevii lui Valeriu Rachita spera la cel putin un egal la Mioveni, ca sa „lege” cateva runde consecutive „pe plus”. Teoretic, o misiune mai usoara, practic, nu va fi deloc asa, Petrolul „traind” doar din organizarea jocului. S-a vazut asta si in succesul cu Vointa Sibiu, scor 4-1, in care diferenta de scor este una exagerata, chiar daca oaspetii au avut o eliminare, in prima repriza si apoi, doi oameni in minus, din min. 48! In zece jucatori si chiar in 9, Sibiul a pus ceva probleme, Petrolul avand o „hiba” cand trebuie sa dezvolte atacurile si sa „tina de minge”, posesia fiind un capitol „tabu”. Din acest punct de vedere, meciul de la Mioveni este unul care convine galben-albastrilor, pentru ca organizarea defensiva va fi punctul forte, urmand ca pe contraatac sau din faze fixe sa se incerce „lovitura de trei puncte”, rezultat care ar salta serios echipa ploiesteana, inaintea unor meciuri foarte dificile, finalul de sezon aducand partide grele cu Steaua, Astra, Pandurii, Targu Mures, Gaz Metan si Sportul, in majoritatea acestor jocuri Petrolul fiind cotata cu „sansa a doua”.
Pana atunci, partida de la Mioveni este una „de sase puncte”, in care orice se poate intampla. Poate mai putin „sansa” ca Petrolul sa beneficieze de doua eliminari in tabara adversa si de doua penaltiuri, asa cum s-a intamplat cu Vointa Sibiu.
Va fi un duel mai mult decat interesant si prin prisma celor doi antrenori, Valeriu Rachita si Mihai Stoichita. Cei doi sunt foarte buni prieteni, au lucrat impreuna, la Steaua, au avut „legaturi comune” si cu fotbalul bulgar si, nu de putine ori, „tin legatura”, unul cu altul. Ramane de vazut daca „profesorul” – Lippi, asa cum este poreclit antrenorul Mioveniului poate avea „secrete” fotbalistice fata de „elevul Vivi”. Frate, frate, dar fotbalul se joaca pe puncte…
Trecand la lotul Petrolului, singurele semne de intrebare, in echipa ploiesteana sunt titularul de pe banda stanga, unde Pompiliu Stoica trebuie sa forteze, ca sa joace, el avand probleme medicale (acuza o miozita la efort) si alegerea cuplului de mijlocasi centrali, unde, de obicei, la meciurile de „afara” se prefera jucatori mai defensivi (Enescu si Barbulescu), iar Dumitru este „urcat” intre cei trei mijlocasi ofensivi. Acum, va fi o decizie greu de luat, Oprita, Borza – reprofilat pe dreapta si Stojmirovic jucand destul de bine.
Un succes sau un punct, macar, la Mioveni ar duce la deblocarea primelor, cele doua meciuri cu fostele colege de esalon secund, Vointa si FC Mioveni, aducand prime pentru minim 4 puncte obtinute.
Petrolul se afla in cantonament de vineri, la Crangul lui Bot, apoi, astazi, dupa antrenament, se face deplasarea cu autocarul la Pitesti, pentru ca singurul hotel din Mioveni „are nunta” . Echipa revine in cantonament, imediat dupa meci.
Marian DIMA