O femeie din Ploieşti a reclamat poliţiştilor că a fost deposedată prin ameninţări de mai multe bijuterii din aur şi bani. În realitate, le dăduse unei „ghicitoare”, pentru prezicerea viitorului.
În ziua de 20.10.2011, C. Alexandra a reclamat faptul că, în timp ce se afla de serviciu, în calitate de vânzător la o societate comercială din Ploieşti, a fost deposedată prin ameninţări de mai multe bijuterii din aur şi suma de 200 lei de către o persoană necunoscută de sex feminin.
În timpul cercetărilor, femeia a revenit asupra celor reclamate, declarând că, în realitate, persoana respectivă i-a propus ghicirea viitorului, fapt cu care a fost de acord, iar în acest sens a înmânat de bună voie bijuteriile şi suma de 200 lei.
Bunurile respective au fost introduse într-o bucată de pânză şi ulterior legată de bluza cu care era îmbrăcată partea vătămată, cu precizarea că această legătura nu trebuie desfăcută timp de 10 minute, în caz contrar descântecul nemaiavând efect.
După ce suspecta a părăsit incinta magazinului, C. Alexandra a desfăcut legătura şi a constatat că în locul bijuteriilor şi a sumei de bani sunt prezente mai multe pietricele, fapt pentru care a sesizat poliţia. Ea a susţinut că a declarat în mod eronat faptul că a fost deposedată prin ameninţări de aceste bunuri, din cauza stării emoţionale şi a pericolului pe care l-a resimţit cu această ocazie.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale sub aspectul săvârşirii de către autori necunoscuţi a infracţiunii de înşelăciune, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul cauzei să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere legală.
În ultima perioadă tot mai multe persoane cad victimă „ghicitoarelor”, care profită din plin de naivitatea victimelor. Acestea sunt deţinătoare ale unei intuiţii remarcabile, apasă cu degetul chiar pe „rănile” victimelor, dându-le satisfacţii precum: promisiuni de căsătorie, aspiraţii de avere şi lux, viaţă lungă, călătorii, promiţând cu uşurinţă, îndeplinirea tuturor dorinţelor clienţilor.
„Ponturile” sunt oferite de cele mai multe ori chiar de către victime. O banală discuţie conduce la percepţia statutului social şi sentimental al victimei.
Pe măsură ce încep să “ghicească”, în raport de confirmările sau negările victimei, “ghicitoarele” adulmecă încotro să-şi îndrepte mersul prezicerii lor.
Aceşti “ghicitori” pretind de la naivi sume de bani, obiecte din aur sau argint, îmbrăcăminte şi nu ezită să-i deposdeze de aceste bunuri.
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahovean sfătuieşte cetăţenii să nu se lase înşelaţi de astfel de „binevoitori” care sub diferite pretexte îi deposedează de bunuri sau bani.
În cazul în care sunt interpelaţi de astfel de persoane, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă „112”.