În urma probatoriului administrat de către poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi de Autovehicule a fost începută urmărirea penală faţă de A. Stănică, de 38 ani, din comuna Telega.
Acesta s-a prezentat la ghişeul serviciului de profil pentru a transcrie dreptul de proprietate al unui autoturism. Învinuitul a prezentat în acest sens certificatul de înmatriculare al autoturismului, care prezenta viza de inspecţie tehnică periodică falsă.
Pentru fapta lui, A. Stănică este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.
În acelaşi dosar s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de alţi şase bărbaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. În sarcina lor a fost reţinut faptul că la sfârşitul anului 2010, de comun acord au apelat la diverse persoane în vederea falsificării inspecţiei tehnice periodice a autoturismului respectiv, fără ca acesta să fie examinat şi verificat conform legislaţiei de către specialiştii în domeniu.