140 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” Ploieşti vor fi prezenţi sâmbătă, 15 octombrie, pe stadionul Ilie Oană din municipiul Ploieşti, pentru meciul de fotbal dintre echipele F.C. Petrolul Ploieşti – C.S. Voinţa Sibiu, cu începere de la orele 18.00, considerat a fi unul cu grad mediu de risc. Jandarmii ploieşteni vor asigura măsurile de ordine publică în zona apropiată stadionului şi, la solicitare, vor interveni şi în incinta acestuia.
Gruparea Mobilă Ploieşti va coordona, în sistem integrat, dispozitivele realizate de Serviciul de Poliţie Rutieră Prahova, Poliţia Municipiului Ploieşti, Poliţia Comunitară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, precum şi al societăţii de pază.
Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
De asemenea spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.
Comercializarea băuturilor alcoolice în zona stadionului este interzisă în ziua desfăşurării meciului. Totodată, traficul rutier va fi restricţionat în intervalul orar 16.00 – 20.00 în zona străzilor Mihai Bravu, Alexandru Vlahuţă, 1 Mai, Armoniei şi Poştei.
Se estimează că partida de fotbal să fie urmărită în tribune de aproximativ 8000 de spectatori.
Pentru a fi evitate busculadele la porţile de intrare unde vor fi funcţionali turnicheţii, posesorii de bilete sunt rugaţi să se prezinte în timp util la arenă, în vederea fluidizării accesului.
Accesul în arena sportivă se va face începând cu orele 16.00.
Informaţii suplimentare
Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în zona apropiată arenei sportive întervenind, la solicitare, şi în incinta acesteia pentru restabilirea ordinii publice sau evacuarea, în caz de nevoie, a grupurilor de suporteri turbulenţi.
Serviciul Poliţiei Rutiere Prahova asigură fluidizarea traficului în zona străzilor adiacente stadionului.
Menţinerea ordinii publice pe traseele de deplasare a suporterilor cãtre baza sportivă, pânã la limita exterioarã zonei apropiate, se realizeazã de cãtre lucrătorii Poliției Municipiului Ploieşti.
Poliţia Comunitară Ploieşti, va constitui elemente de dispozitiv atât la stadion cât și în municipiu.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va organiza măsuri specifice de prevenire şi stingere a incendiilor la stadion.
Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul stadionului revine Clubului F.C. Petrolul Ploieşti, care a încheiat în acest sens un contract cu o firmă specializată de pază.
Pentru organizarea şi desfãşurarea activitãţii de asigurare a ordinii şi siguranţei spectatorilor în arena sportivã, Clubul F.C. Petrolul Ploieşti are urmãtoarele obligaţii:
 sã stabileascã mãsurile de asigurare a ordinii şi siguranţei participanţilor în arena sportivã;
 sã efectueze, prin personalul de ordine şi siguranţã şi, dupã caz, cu forţele de ordine, înainte de efectuarea accesului spectatorilor, un control amãnunţit al arenei sportive, pentru descoperirea şi îndepãrtarea oricãror obiecte sau materiale interzise;
 sã asigure înregistrarea şi supravegherea video a comportamentului participanţilor în arena sportivã şi în zona punctelor de acces şi sã afişeze, în locuri vizibile, atenţionãri asupra faptului cã în arena sportivã participanţii vor fi supravegheaţi video;
 sã interzicã, sub orice formã, vânzarea, distribuirea sau consumul bãuturilor alcoolice în arena sportivã;
 sã afişeze lizibil, în locuri vizibile, la porţile de acces, regulile ce trebuie respectate la competiţiile şi jocurile sportive, materialele sau obiectele interzise a fi introduse în arena sportivã, precum şi sancţiunile care se aplicã în astfel de cazuri;
 sã interzicã afişarea în arena sportivã a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incitã la denigrarea ţãrii, la xenofobie, la urã naţionalã, rasialã, de clasã ori religioasã, la discriminãri de orice fel şi la violenţã;
 sã interzicã amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizualã pe gardul care delimiteazã suprafaţa de joc de tribunã sau în orice alte locuri care împiedicã fie buna vizibilitate a jocului de cãtre spectatori, fie asigurarea unei intervenţii oportune;
Firma de pază are următoarele obligaţii:
 verificarea documentelor de acces, precum şi efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor în dreptul punctelor de acces;
 interzicerea, în incinta arenei sportive, a accesului persoanelor cãrora le-a fost interzisã intrarea la asemenea genuri de manifestãri, al persoanelor care se aflã în stare vãditã de ebrietate sau se aflã, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bãuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, fãclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tãiere, împungere ori lovire şi predarea acestora forţelor de ordine;
 interzicerea pãtrunderii în suprafaţa de joc sau în zona vestiarelor şi a bãncilor de rezerve a persoanelor care nu au drept de acces în aceste zone;
 participarea la evacuarea grupurilor mari de suporteri ori cu risc de agresivitate şi violenţã, alãturi de forţele de ordine.
Restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din iniţiativa comandantului acţiunii domnul colonel, Ştefan Burlacu atunci când se constată cã, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.
Pentru restabilirea în timp cât mai scurt a ordinii publice, atunci când aceasta a fost grav tulburată, la solicitarea comandantului forţelor de ordine sau ca urmare a autosesizării, oficialii responsabili dispun de îndată întreruperea parţială sau totală a jocului.
Evacuarea din arena sportivă a unui grup de participanţi, în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive, se execută de către efectivele de jandarmi.