Peste 600 de poliţişti, lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, poliţişti locali şi agenţi de pază vor asigura măsurile de ordine publică la festivitatea de inaugurare a stadionului „Ilie Oană”, ce va avea loc vineri, 23 Septembrie. Aceleaşi efective vor asigura şi buna desfăşurare a meciului de fotbal dintre echipele F.C. DINAMO Bucureşti şi F.C. PETROLUL Ploieşti, din cadrul Ligii I, ediţia de campionat 2011 – 2012. Meciul va avea loc duminică, 23 septembrie, începând cu ora 21.30, pe stadionul „Ilie Oană”, şi este catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc.
Participanţii la aceste manifestări sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, atât pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, cât şi în apropierea şi în incinta arenei sportive.
Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi să se delimiteze de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
Pentru a evita blocajele în trafic şi disconfortul creeat prin aceasta, este de preferat să se folosească mijloacele de transport în comun, până în apropierea blocajelor ce vor fi instituite în zona adiacentă stadionului.
La festivitatea de vineri, accesul publicului în incinta stadionului se face începând cu ora 18.00, la eveniment fiind estimată participarea a aproximtiv 15.000 de spectatori.

Acelaşi număr de suporteri este preconizat şi pentru meciul de Duminică, în acest caz accesul în stadion fiind permis începând cu ora 19.00.
Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, recomandăm suporterilor să-şi programeze sosirea din timp la stadion, înainte de începerea manifestărilor .

În zona stadionului şi adiacentă acestuia, vor fi instituite blocaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei în următoarele puncte:
– intersecţia str. Praga cu str. Sportului;
– intersecţia str. Ion Creangă cu str. Gh. Bariţiu;
– intersecţia str. Armoniei cu str. 1 Mai;
– intersecţia str. Armoniei cu str. M. Bravu;
– intersecţia str. Al. Vlahuţă cu str. Ghe. Topârceanu;
– intersecţia str. Stadionului cu str. Tabaci;
– intersecţia str. Tabaci cu str. M. Bravu;
– intersecţia str. M. Bravu cu str. Buna Vestire;
– intersecţia str. M. Bravu cu str. Avram Iancu;
Riveranii vor putea pătrunde în acest perimetru doar după ce se vor legitima cu acte doveditoare ale acestei calităţi.
În zilele de Vineri şi Duminică, traseele mijloacelor de transport în comun 104 şi 105 vor fi deviate, astfel încât să fie evitată zona adiacentă stadionului.
Echipele de intervenţie ale serviciilor de urgenţă (ambulanţă, pompieri etc) au fost notificate în sensul evitării acestui perimetru, excepţie făcând cazul în care se impune intervenţia în interiorul acestuia.
Suporterii care se vor deplasa la stadion cu autoturismele trebuie să aibă în vedere faptul că în zona stadionului există posiblitatea să nu găsească locuri de parcare disponibile. În acest sens, sunt rugaţi să-şi parcheze autoturismele în parcările amenajate în alte zone ale municipiului.
Totodată, persoanele care vor veni la stadion cu autoturismele şi fac deplasarea din alte localităţi, sunt rugate să ia în considerare posiblitatea parcării în apropierea intrărilor în municipiu.
Pentru a evita producerea unor incidente nedorite, este recomandat ca în interiorul autoturismelor să nu fie lăsate la vedere bunuri de valoare care ar putea tenta infractorii.
Potrivit prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis:
• să consume băuturi alcoolice în zona stadionului şi să pătrundă în stare de ebrietate în arena sportivă sau având asupra lor băuturi alcoolice;
• să introducã în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;
• să deţină sau să introducă în stadion petarde, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă;
• să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
• să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora.

Forţele de ordine angrenate în această misiune vor asigura măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată a stadionului, pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor atât înainte de începerea meciului cât şi pe timpul şi după încheierea acestuia. La solicitare, se va interveni şi în incinta stadionului pentru restabilirea ordinii publice sau evacuarea, în caz de nevoie, a grupurilor de suporteri turbulenţi.
Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.