În ziua de 1.09.2011, în jurul orei 20.45, Dispeceratul Secţiei 1 Poliţie Ploieşti a fost sesizat prin S.N.U.A.U. “112” cu privire la faptul că două persoane au fost muşcate de un câine agresiv lăsat fără supraveghere, în apropierea parcului din zona centrală.
La faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă de siguranţă publică, care din primele verificări a stabilit că N. Luminiţa şi N. Marin îşi plimbau în zona respectivă câinele din rasă neidentificată, fără lesă şi fără a purta botniţă.
Când a ajuns în dreptul parcului, câinele a devenit agresiv şi a muşcat în zona gambelor o tânără şi un bărbat care se aflau în apropiere.
În momentul intervenţiei patrulei de siguranţă publică, subofiţerul jandarm din componenţa patrulei mixte a fost şi el muşcat de câine în zona gambei şi genunchiului stâng.
Persoanele muşcate de câine au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti unde au primit îngrijiri medicale de specialitate, fără a fi necesară internarea.
Propietarii câinelui au fost şi ei transportaţi la spital întrucât emanau halenă alcoolică şi prezentau o stare generală de agitaţie.
La faţa locului s-a deplasat un medic veterinar din cadrul Administraţiei Parcului “Constantin Stere”, câinele fiind luat în custodie pentru efectuarea de investigaţii medicale.
Faţă de proprietarii câinelui au fost luate măsuri sancţionatorii, totodată pe numele lor fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia”.
Cercetările sunt continuate şi pentru stabilirea categoriei în care urmează a fi încadrat câinele, în funcţie de rezultat urmând a fi întocmit dosar penal şi pentru neînregistrarea acestuia în evidenţele Poliţiei.