Revenirea la “ale noastre”

Dupa meciul Romaniei cu Franta, echipele de club revin la disputele „marunte” din campionat. Astra vrea sa continue seria invincibilitatii sub comanda lui Sumudica, la Targu Mures, in vreme ce fotbalistii Petrolului le-au pus gand rau moldovenilor de la Ceahlaul Piatra Neamt.
„Zvacul” de care avea nevoie si campionatul intern, adica o victorie cu Franta, nu a venit, astfel incat mediocritatea Ligii I va fi privita, din nou, ca un „spectacol” – asa cum se grabesc televiziunile de sport sa ne spuna prin promo-uri care mai de care mai pompoase.
Prin tumultul acestor zbateri ale echipelor din Liga I, fanii vor sparge „unitatea nationala” existenta la meciul cu Franta in tot felul de conexiuni locale, apeland la comparatii ieftine de genul: „Asta e mai bun decat Chiriches! Sau „Nouarul nostru e mai in forma decat Marica!”.
Acesta va fi contextul in care se vor relua meciurile din Liga I si, odata cu ele, caravana intereselor marunte, incapabile – asa cum s-a constatat – sa le ofere fotbalistilor romani tupeul si valoarea de a juca de la egal la egal in competitii internationale. Adica, taman acolo unde conteaza !
Edi MOLDOVAN