Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră traficul rutier se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe cele trei autostrăzi, neexistând probleme deosebite de fluenţă (blocaje sau coloane de autovehicule pe distanţe mari).
Însă, din cauza unor lucrări de reparaţii, pe unele tronsoane de drumuri circulaţia se desfăşoară uşor îngreunat. Le menţionăm pe cele mai importante dintre acestea:
• DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Deduleşti din judeţul Argeş, la kilometrul 152+400 de metri, banda trei de urcare este restricţionată pe o lăţime de un metru;
• DN10 Chirileşti – Siriu (jud. Buzău), între kilometrii 81+000 – 81+100 şi 84+500 – 84+600 se circulă alternativ, pe câte un sens în ambele direcţii, pentru a se permite efectuarea unor lucrări de reparaţii. Zona este semnalizată corespunzător iar circulaţia este dirijată de către piloţi de trafic;
• DN1 Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 131+460 de metri, din cauza restricţiilor impuse de lucrările la podul peste Valea Albă 1.
Reamintim că până în data de 26 noiembrie 2011, pe DN13A (judeţul Mureş), între kilometri 8 şi 24+400 de metri, se execută lucrări de construcţie a unui pod peste pârâul Ghergheş, în localitatea Viforoasa. Traficul rutier se va desfăşura restricţionat, pe o bandă, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Le recomandăm conducătorilor auto maximum de prudenţă, viteză adaptată la starea carosabilului şi, pentru evitarea producerii unor coliziuni în lanţ, păstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers faţă de vehiculul din faţă.