Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12.30) nu sunt semnalate probleme deosebite în ceea ce priveşte traficul rutier pe drumurile naţionale şi autostrăzi. Se înregistrează valori normale pe toate arterele importante din ţară.
Există însă anumite sectoare de drumuri naţionale pe care se derulează lucrări, fiind posibil ca în orele următoare traficul rutier să se desfăşoare uşor îngreunat. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN10, în judeţul Buzău, segmentul Chirileşti – Siriu, între kilometrii 80+980 de metri – 81+100 de metri şi 84+500 de metri – 84+600 de metri;
• DN1, în judeţul Prahova, la kilometrul 131+460 de metri, între localităţile Sinaia şi Buşteni;
• DN73 C, în zona Godeni, judeţul Argeş, între kilometrii 4+350 de metri şi 4+615 metri;
• DN73 D Piteşti – Suslăneşti, în judeţul Argeş, între kilometrii 46+050 de metri şi 46+250 de metri;
• DN1A Bucureşti – Ploieşti, între kilometrii 18+100 de metri şi 19+450 de metri, în judeţul Ilfov.
Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză în limite legale, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, să se lanseze în efectuarea manevrelor de depăşire doar după o temeinică asigurare şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul dinainte, în aşa fel încât la nevoie oprirea să se poată face în siguranţă. De asemenea, atenţionăm în privinţa pericolului apariţiei oboselii la volan şi, implicit, a aţipirii, din cauza temperaturilor ridicate. Este absolut necesar ca la primele semne de oboseală (clipire frecventă, moleşeală) conducătorul auto să oprească autovehiculul într-o parcare sau în afara părţii carosabile (acolo unde este permis) şi să se odihnească până la refacerea completă a capacităţilor psiho-motorii necesare conducerii în siguranţă.