Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 12.15, circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe autostrăzi. Nu erau semnalate evenimente rutiere deosebite care să îngreuneze sau să blocheze traficul auto. Însă, din cauza unor lucrări, pe 15 sectoare de drum se circulă restricţionat.
Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN1, la kilometrul 131+460 de metri, între localităţile Sinaia şi Buşteni;
• DN10 Chirileşti – Siriu, în judeţul Buzău;
• DN7 în localitatea argeşeană Deduleşti.
Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, astăzi va ploua pe arii relativ extinse în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. De aceea, este necesar ca, în condiţiile unui carosabil umed, să se adopte o manieră calmă de conducere a autovehiculelor, fără bruscarea comenzilor acestora. De asemenea, este necesar să se ruleze cu viteză scăzută, adaptată permanent condiţiilor de drum.
Este, de asemenea, necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.
Îi sfătuim pe conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de ploaie, cu carosabil umed, alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari. Totodată, le reamintim că viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică în conducere este cu 20 de km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.