În ziua de 5.09.2011, în jurul orei 06.45, Poliţia Staţiunii Sinaia a fost sesizată telefonic de catre despre faptul că din faţa unui bloc din localitate a fost sutras un autoturism.
La scurt timp, poliţiştii au găsit autoturismul în cauză, care era abandonat pe o stradă din staţiune. În urma cercetărilor a fost identificat şi principalul susupect de comiterea faptei, el fiind N. Vasile, în vârstă de 21 ani, din Secăria.
Poliţiştii au stabilit că suspectul a sustras autoturismul respectiv, pe care l-a abandonat la scurt timp, nu înainte însă de a sustrage radiocasetofonul.
La locuinţa suspectului, poliţiştii au mai găsit alte două radiocasetofoane auto, din cercetări rezultând că au fost sustrase în aceeaşi noapte din două autoturisme parcate pe raza localităţii Comarnic.
Suspectului i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
El a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.