Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu comisari din cadrul Garzii Financiare Prahova, au efectuat ieri verificări într-un complex comercial din Ploiesti.
Cu această ocazie, s-a constatat că reprezentanţii unei societăţi comerciale au expus spre vânzare produse purtând marci protejate pe teritoriul României, contrafăcute, respectiv 170 ghiozdane şcolare.
Produsele respective au fost ridicate în vederea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacere.
Totodată, au mai fost găsite rechizite şcolare deţinute în vederea comercializării fără documente de provenienţă, fapt pentru care agentul economic a fost sancţonat contraventional iar mărfurile în cauză au fost confiscate.
Valoarea totală a mărfurilor confiscate este de 3.100 lei.
Comisarii Garzii Financiare Prahova au constatat ca societatea verificată nu respecta prevederile Legii 82/1991, neavând completat registrul de casă pentru perioada 01-31.08.2011, fapt pentru care s-a luat masura sancţionării contravenţionale cu amenda în cuantum de 3.000 de lei.
Cercetările sunt efectuate de către lucratori din cadrul S.I.F. Prahova, faţă de administratorul societăţii comerciale pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia drepturilor de autor.