Prezent joi la Ploiesti, la sedinta Consiliului Judetean a Organizatiei Prahova a PSD – asa cum v-am informat in editia de ieri a ziarului nostru – in cadrul unei conferinte de presa desfasurate ulterior, presedintele PSD, Victor Ponta, a continuat cu acuzele la adresa celor aflati la guvernare, tinta fiind, in mod special, prahovenii care ocupa functii importante atat in conducerea PDL, cat si in Parlament.
“Asa cum Aradul sau Suceava reprezinta baronii PDL, Prahova reprezinta, totusi, simbolul hotiei parlamentare si al coruptiei care are fire de la Bucuresti catre teritoriu”, a declarat copresedintele USL, Victor Ponta. Afirmatia a facut-o in cadrul unei conferinte de presa, dupa ce, in fata a numerosi social-democrati prahoveni prezenti in sala “Europa” a Palatului Administrativ, Victor Ponta a avertizat asupra modului in care ar urma sa desfasoare partidul aflat la guvernare si presedintele Organizatiei Judetene Prahova a PDL, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, in judet, campania electorala de anul viitor. “Prahova este un judet bogat. Cati bani va aloca Roberta Anastase si PDL in 2012, nu a vazut Prahova niciodata. Va exista influenta, dar se vor folosi institutiile statului in campania electorala de anul viitor, asa cum nu s-a mai vazut niciodata in acest judet. La anul, USL va fi nevoit sa se bata cu un sistem ingrozitor.” In acest context, presedintele PSD le-a adresat candidatilor USL, care deja au fost anuntati oficial pentru alegerile locale de anul viitor, sa lase deoparte ambitiile si orgoliile, pentru ca doar impreuna partidele care fac parte din USL vor invinge PDL. „In Prahova, doar daca reprezentantii PSD si PNL vor fi uniti, doar daca trec peste orice fel de disputa din trecut pot castiga alegerile. Iar acest lucru va fi un semnal la fel de important aproape ca si Bucurestiul”, a declarat Victor Ponta.
Acesta a tinut sa mai adauge: “Citesc in fiecare zi in presa, si in presa de buna-credinta si in presa domnului Basescu (…), ca USL se prabuseste, ca in fiecare zi ne rupem, ca in fiecare zi eu si cu Crin Antonescu ne batem si de fiecare data se dovedeste ca nu este asa. In Prahova, nu am negociat nimic cu domnul Semcu sau cu domnul Melescanu. Pur si simplu acestia stau langa mine pentru ca toti credem intr-un singur lucru: ca trebuie sa fim uniti in aceasta formula a USL si ca oamenii asteapta de la noi sa fim uniti si sa-i scapam de Traian Basescu si de PDL”.
N.DUMITRESCU