Ieri dimineata, in jurul orei 6, un grav accident de circulatie, soldat cu sapte raniti, a avut loc pe DN 1A, pe raza comunei Lipanesti. Dupa cum ne-a declarat comisarul sef Stefan Crivat – seful Politiei Rutiere Prahova, un microbuz care circula in sensul de mers Valeni – Ploiesti s-a izbit de o Dacie Logan, care venea din directia opusa. In urma impactului sapte persoane au fost ranite. Circulatia in zona s-a desfasurat cu dificultate timp de aproximativ o ora”.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, Marina Dinu, “ noi am fost solicitati prin numarul unic de apel 112 la ora 6, 05. S-au deplasat trei echipaje SMURD si o autospeciala. Echipajele noastre si cele ale Ambulantei au transportat toti ranitii la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti”.
Dupa cum ne-a spus purtatorul de cuvant al ultimei institutii, doctor Andrei Ilinca, “ au fost aduse la spital sapte persoane. Cinci dintre ele, cu varsta cuprinsa intre 23 si 54 de ani, au suferit traumatisme cranio-cerebrale si leziuni usoare. In urma investigatiilor medicale, s-a constatat ca starea lor de sanatate nu necesita internarea. In schimb, alte doua persoane – un barbat in varsta de 33 de ani si o femeie de 55 de ani – au ramas internate. Starea lor generala este buna”.
Cauzele producerii accidentului nu erau cunoscute ieri, urmand ca, in urma cercetarilor, sa fie stabilit cu exactitate cine se face vinovat.
(F.T.)