Deşi până la începerea noului an şcolar au mai rămas doar două săptămâni, la nivelul judeţului Prahova există încă zeci de unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, în prezent se află în curs de autorizare şase unităţi de învăţământ, în timp ce 39 de grădiniţe cu program normal, 4 grădiniţe cu program prelungit şi 17 şcoli generale care nu au primit încă avizul sanitar.
Cele mai multe dintre cele care nu au autorizaţie sanitară provin din mediul rural şi nu li s-a acordat avizul necesar pentru că fie nu au apă curentă, fie nu au toalete în interior.
Chiar dacă pe lista neagră a unităţilor de învăţământ încă neautorizate cele mai multe sunt din zona rurală, există şi câteva unităţi de învăţământ din oraşe precum : Grădiniţa Sachi, Grădiniţa OP 8, Şcoala I – VIII nr. 6 – din Câmpina, grădiniţa în limba engleză din Sinaia, Grădiniţa Jercălăi şi Valea Urloii – din Urlaţi, precum şi grădiniţa OP 38, şcoala I – IV Rareş Vodă din Ploieşti.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla din ediția tipărită a ziarului Prahova de mâine, 2 septembrie.