Consilierii locali ai muncipiului Ploieşti au aprobat astăzi contractele şi tarifele ce vor fi practicate pentru desfăşurarea activităţii de salubrizare în municipiul Ploieşti. Proiectul a fost aprobat cu doar 15 voturi venite din partea consilierilor PDL şi PNL. Asta în timp ce consilierii PSD au votat în unanimitate împotriva proiectului respectiv. Motivele au fost multiple. Principala cauză este reprezentată de noile tarife pe care Rosal le va percepe la Ploieşti care sunt nejustificat de mari.
Operatorul de salubritate va obtine, pe alocuri, de zece ori mai multi bani de la bugetul local, date fiind noile tarife aplicabile pentru operațiunile de deszăpezire.
Practic, ploieștenii ar trebui să se roage pentru o iarnă ușoară, pentru că Rosal Grup își va umple buzunarele cu banii de la bugetul local, după ce va aplica tarifele pentru spart gheața manual (667,71 lei/1000 de metri pătrați, fără TVA, comparativ cu 27,79 lei, pe aceeași suprafață, potrivit contractului în vigoare iarna trecută), pentru curățat zăpada manual (240,32 lei/ 1000 de metri pătrați, față de tariful anterior, de 46,31 lei) sau pentru curățat rigolele.