Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:00) traficul rutier se desfăşoară în coloană, cu viteză redusă, însă fluent, pe DN 1, sensul către Bucureşti, pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Ţinând cont de faptul că în judeţul Braşov se execută lucrări în zona Timişul de Jos, iar în judeţul Prahova circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ, pe o bandă, pe un pod aflat în lucru la km 118+846 metri, pe segmentul Posada – Sinaia, le recomandăm conducătorilor auto să folosească ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 metri şi 378+116 metri, este închis pentru lucrări până în data de 15 ianuarie 2012. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• pentru relaţia DN74 Abrud – Zlatna – Alba Iulia:
– strada Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Al.I.Cuza – centura municipiului Alba Iulia;
• pentru relaţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca:
– DN7– DN1, kilometrul 377+ 923 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 385+200 metri;
• pentru relaţia Cluj-Napoca – Alba Iulia – Deva:
– DN1, kilometrul 378+116 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 377+ 923 metri – DN7.
Tot în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul CF Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Rute alternative:
• DE 60 Braşov – Oradea (DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea);
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare.
De asemenea, amintim că partea bulgară a Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse este în reparaţii şi din această cauză sunt instituite restricţii de circulaţie.
În judeţul Constanţa, pe raza municipiului Cernavodă, se circulă cu viteză redusă, de obicei în coloană, din cauza devierii traficului de pe DN22C care este închis pentru lucrări între kilometrii 0 şi 4+100 metri. Le recomandăm conducătorilor auto să folosească rutele ocolitoare prin Hârşova – DN2A sau prin Ostrov – DN3 (unde se traversează Dunărea cu bacul).