Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Gorj, între orele 11:00 – 12:00, se va închide circulaţia rutieră pe DN67C, în zona Rânca, între kilometrii 27 şi 33, pe timpul desfăşurării unei competiţii cicliste.
În judeţul Alba, în perioada 11 august 2011, ora 14:00 – 15 august 2011, ora 06:00, cu ocazia „Zilelor Cetăţii Sebeş”, sunt instituite restricţii rutiere în zona centrală a municipiului. Astfel, va fi interzis accesul autovehiculor pe Bd. Lucian Blaga (DN1-DN7), străzile 24 Ianuarie, Mihai Viteazu, Piaţa Primăriei şi Piaţa Libertăţii.
Pentru sensul de mers Sibiu – Alba Iulia, respectiv Sibiu – Deva, autovehiculele vor circula pe ruta Drumul Sibiului – str. Vânători – str. Gării – str. Dorobanţi – Piaţa Dacia – str. Aviator Olteanu – str. Valea Frumoasei.
De asemenea, pentru sensul de mers Sibiu – Cluj-Napoca, respectiv Sibiu – Deva, în cazul în care valorile de trafic vor înregistra creşteri semnificative în această perioadă, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone vor fi deviate pe ruta DN1 – DJ106I – Şpring – DJ107 – Berghin – Alba Iulia.
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 metri şi 378+116 metri, este închis pentru lucrări până în data de 15 ianuarie 2012. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• pentru relaţia DN74 Abrud – Zlatna – Alba Iulia:
– strada Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Al.I.Cuza – centura municipiului Alba Iulia;
• pentru relaţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca:
– DN7– DN1, kilometrul 377+ 923 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 385+200 metri;
• pentru relaţia Cluj-Napoca – Alba Iulia – Deva:
– DN1, kilometrul 378+116 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 377+ 923 metri – DN7.
Tot în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul CF Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Rute alternative:
• DE 60 Braşov – Oradea (DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea);
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare.
De asemenea, amintim că partea bulgară a Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse este în reparaţii, fiind instituite restricţii.
În judeţul Constanţa circulaţia s-a intensificat pe DN39, mai ales în zona Agigea – Eforie. De asemenea, la această oră (10:00) se circulă în coloană la intrarea în municipiului Cernavodă dinspre Bucureşti, din cauza devierii traficului de pe DN22C care este închis pentru lucrări între kilometrii 0 şi 4+100 metri. Le recomandăm conducătorilor auto să folosească rutele ocolitoare prin Hârşova – DN2A sau prin Ostrov – DN3 (unde se traversează Dunărea cu bacul).
Pe DN1, în judeţul Prahova, traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o bandă, pe un pod aflat în lucru la km 118+846 metri, pe segmentul Posada – Sinaia. De regulă, în zona respectivă se formează coloane de autovehicule. Ţinând cont de faptul că şi în judeţul Braşov se execută lucrări pe tronsonul Predeal – Timişul de Sus, le recomandăm conducătorilor auto să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele – Braşov.
Având în vedere că luni, 15 august 2011, va fi zi de sărbătoare legală, reamintim că vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele destinate transportului rutier de mărfuri, pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările ulterioare. Restricţiile se aplică vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în intervalul orar 6.00-22.00.