Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră se circulă îngreunat pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe sensul de mers către litoralul Mării Negre şi drept urmare Poliţia Rutieră a luat măsura devierii traficului de pe autostradă, de la kilometrul 105(Drajna), înspre DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa.
Se acţionează cu dispozitive suplimentare la ieşirea de pe A2, precum şi la intrarea în localitatea Cernavodă. De asemenea, s-a luat măsura ca participanţii la trafic să fie informaţi despre devierea circulaţiei prin mesaje variabile pe portalurile instalate pe autostradă.
Pentru evitarea aglomeraţiei de pe Autostrada Soarelui recomandăm paricipanţilor la trafic următoarele rute alternative către Constanţa:
-DN2 Bucureşti – Urziceni – DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa;
-A2 Bucureşti – Drajna – DN21 Drajna – Călăraşi – DN3 Călăraşi – Ostrov (traversarea Dunării cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa (sau A2 Bucureşti – Lehliu-Gară – DN3 Lehliu-Gară – Călăraşi – Ostrov (traversarea Dunării cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa.
Este posibil ca în orele următoare să se formeze coloane de autovehicule şi pe DN1 la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti (în zona Bărcăneşti) şi la Comarnic. Aceste zone pot fi evitate urmând traseul DN7 Bucureşti – Bâldana, DN71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.
Pentru a evita aglomeraţia de pe DN1 din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, reamintim că din Ploieşti se poate merge către Braşov pe DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
În zona Bran – Moieciu se poate ajunge pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov. Nu recomandăm traseul mai aglomerat DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal – DN73A Predeal – Râşnov – DN73 Râşnov – Bran – Moieciu.
Pentru prevenirea producerii unor accidente de circulaţie, le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire şi ziua, pe toate categoriile de drumuri, şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De asemenea, îi sfătuim pe cei care încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.
Dat fiind faptul că luni, 15 august 2011, va fi zi de sărbătoare legală, reamintim că vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele destinate transportului rutier de mărfuri, pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările ulterioare. Restricţiile se aplică vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în intervalul orar 6.00-22.00.