Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la această oră nu au fost anunţate probleme deosebite de fluenţă a circulaţiei autovehiculelor pe drumurile naţionale şi autostrăzi.
Pe unele artere rutiere importante se derulează lucrări care îngreunează uşor traficul rutier. Astfel, în judeţul Vâlcea, pe DN7 (Valea Oltului), din cauza lucrărilor de reparaţii care se execută pe segmentul Căciulata – Brezoi, la viaductul Cârlugu Mic (kilometrul 200+615 metri), a fost impusă o restricţie temporară de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe sectorul cuprins între kilometrii 170+750 metri (intersecţie DN7 cu DN67 – limita municipiului Râmnicu Vâlcea) şi 258+230 metri (intersecţie DN7 cu DN1 – Veştem, judeţul Sibiu). Autovehiculele destinate exclusiv transportului de persoane şi cele cu regim de circulaţie prioritară sunt exceptate.
Rute ocolitoare:
• DN1A Bucureşti – Ploieşti – Cheia – Braşov, DN1 Braşov – Făgăraş – Veştem;
• DN7 Nădlac – Arad, DN69 Arad – Timişoara, DN6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş – Orşova – Drobeta-Turnu Severin – Filiaşi – Craiova, DN65 Craiova – Slatina – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti.
Reamintim că în zona de lucru circulaţia se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat.
De asemenea, pe DN1, în judeţul Prahova, traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o bandă, la podul de la kilometrul 118+846 metri, pe segmentul Posada – Sinaia.
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 şi 378+116 metri, a fost închis pentru lucrări. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• pentru relaţia DN74 Abrud – Zlatna – Alba Iulia:
– strada Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Al.I.Cuza – centura municipiului Alba Iulia;
• pentru relaţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca:
– DN7– DN1, kilometrul 377+ 923 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 385+200 metri;
• pentru relaţia Cluj-Napoca – Alba Iulia – Deva:
– DN1, kilometrul 378+116 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 377+ 923 metri – DN7.
Tot în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul CF Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, semaforizat.
Rute alternative:
• DE 60 Braşov – Oradea (DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea);
• pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
În judeţul Călăraşi, se lucrează la o trecere la nivel cu calea ferată în zona Lehliu Gară, în apropierea intersecţiei drumurilor naţionale 3 şi 3A.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare.