Orice minune dureaza 3 zile… cu exceptia celor care dureaza mai mult. Dominatia lui CSU Asesoft s-a intins de-a lungul a 7 sezoane, suprematia formatiei ploiestene putand fi pusa in paralel, in toti acesti ani, cu cea a lui Partizan Belgrad – in Serbia, Panathinaikos Atena – in Grecia, Montepaschi Siena – in Italia, sau Brose Bamberg – in Germania.

Fara doar si poate, CSU Asesoft ramane numele cu cea mai puternica rezonanta din baschetul romanesc, in ciuda unei ultime stagiuni in care trupa lui Arnautovic a ratat obtinerea vreunui trofeu. Fara a privi, insa, inapoi, alb-albastrii au strans rapid randurile, iar managerii lui CSU au cautat solutii inca de la inceputul lui iunie.
Cel mai usor de convins a fost Aleksandar Vlahovic, conducatorul de joc sarb alegand CSU Asesoft in detrimentul unei formatii din campionatul Sloveniei. Istoria clubului, traditia baschetului ploiestean, dar si faptul ca va fi pregatit de un antrenor sarb de succes au reprezentat atuurile cu care vicecampioana l-a convins pe tanarul Vlahovic. Fostul „dirijor” al nationalei de juniori a Serbiei se inscrie, astfel, pe o lista cu nume importante pe care se regasesc Sasa Ocokoljic, Marko Pekovic sau Zoran Osmokrovic, conducatori de joc plavi ce au imbracat cu mandrie tricoul alb-albastru. Si cum doi sarbi pe acelasi post fac treaba mai buna decat unul singur, conducatorii formatiei ploiestene l-au transferat si pe Rade Dzambic, un baschetbalist cu experienta la nivelul primei divizii din Romania. In plus, fostul echipier al lui BC Timisoara poate evolua si pe pozitia 2, fapt ce il recomanda, din start, drept o piesa importanta in puzzle-ul Asesoftului pentru noul sezon.
Drasko Albijanic a ajuns, din cea de-a doua incercare, in curtea gruparii ploiestene. Curtat si in iarna, pivotul bosniac a dat curs ofertei venite din partea lui CSU Asesoft si a parafat un contract pe doi ani. Prin alura si mobilitate, Albijanic este un jucator ce poseda la perfectie micile „trucuri” ale unui pivot provenit din spatiul balcanic, statisticile avute la Borak Nektar, o echipa de top din campionatul Bosniei, punandu-l intr-o lumina favorabila pentru un loc de titular.
Cireasa de pe tort o reprezinta, insa, revenirea americanul Mike Jones, la Ploiesti. Ajuns la 27 de ani, Jones este constient de faptul ca doar un sezon bun la CSU Asesoft il mai poate propulsa, la aceasta varsta, la o echipa dintr-un campionat puternic al Europei. In ceea ce priveste jucatorii romani, CSU Asesoft i-a transferat in aceasta vara pe Andrei Capusan, baschetbalist ce nu mai are nevoie de nici o prezentare, si pe Matei Nuna, un tanar de 20 de ani scolit peste Ocean, la Universitatea Windsor, din Canada. Cei doi le iau locul lui Adrian Tudor si Adrian Gutoaia, in efectivul jucatorilor autohtoni, alaturandu-se totodata tandemului Szijarto – Burlacu, „vetaranii” formatiei ploiestene.
Ieri a inceput o noua aventura pentru Asesoft.
Bogdan CHITIC