Având de executat un mandat de aducere emis de Judecătoria Câmpina pe numele lui S. Ionuţ, de 25 de ani, din Lipăneşti, poliţiştii din Câmpina s-au deplasat în această dimineaţă, în jurul orei 09:00, la domiciliul acestuia.
Mama lui, S. Daniela, a ieşit în întâmpinarea oamenilor legii, care i-au adus la cunoştiinţă faptul că pe numele fiului ei exista un mandat de aducere. S. Daniela le-a spus poliţiştilor că fiul ei nu se află la domiciliu, însă aceştia l-au văzut dormind în maşina parcată în afara locuinţei.
S. Ionuţ s-a trezit, a ieşit din maşină, iar în timp ce poliţiştii îi aduceau la cunoştiinţă conţinutul mandatului de aducere, acesta a încercat să fugă, însă poliţiştii l-au prins imediat, şi, întrucât devenise agresiv, l-au încătuşat. În acel moment aproximativ 15 persoane au sărit în ajutorul lui S. Ionuţ şi au încercat să-i agreseze pe poliţişti.
S. Ionuţ a fost urcat în maşina de Poliţie, însă mai multe persoane au încercuit echipajul, iar S. Daniela s-a urcat pe plafonul maşinii. Unul din poliţişti a tras trei focuri de avertisment în plan vertical după efectuarea somaţiilor legale, iar S. Daniela a fost coborâtă de pe plafonul maşinii.
La faţa locului au sosit echipaje suplimentare. S. Ionuţ împreună cu mama sa au fost conduşi la sediul Poliţiei Câmpina.
În cauză cercetările sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti faţă de S. Daniela sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi faţă de S. Ionuţ pentru mai multe infracţiuni de furt.