Există o metodă inedită de a curăţa rănile: MIEREA. Potrivit Arhivelor Chirurgiei, mierea are foarte multe proprietăţi antibacteriene şi poate distruge cele mai multe tulpini de bacterie, comparativ cu alte dezinfectante.
Puneţi puţină miere pe rană şi apoi un pansament, iar plagă se va vindeca mult mai repede decât în mod normal.
Îngrijirea unei răni nu înseamnă doar curăţarea ei, dar şi prevenirea unei sângerări abundente. Presiunea pe rană este o bună metodă de a opri sângerarea, însă mai există una de care, probabil, nu aţi mai auzit până acum: PIPERUL NEGRU.
Dr. Roberta Lee, vicepreşedintele departamentului de medicină integrativă din cadrul Centrului Beth Israel, ne recomandă să curăţăm rana cu apă rece şi să presărăm piper negru pe rană şi să o presăm.
Acest condiment este un veritabil antiseptic, analgezic şi cu puteri antibacteriene. În plus, nu trebuie să vă temeţi de durere, nu pişca deloc, comparativ cu sarea.
Claustrofobia este teama nemărginită de locuri strâmte, închise. Este şi una dintre cele mai răspândite fobii, pe care cei afectaţi au încercat să o vindece cu zeci de metode: de la hipnoze până la terapii experimentale pentru a cuceri această teamă inexplicabilă.
Oricum, învingerea claustrofobiei e foarte simplă cu un… MĂR VERDE.
Dr. Alan Hirsch, directorul fundaţiei de tratament şi cercetare a mirosului şi gustului, a declarat că dacă mirosim un măr verde scăpăm de senzaţia de claustrofobie. Acesta a mai indicat că mirosul acestui fruct ne face să simţim că ne aflăm într-un loc mai mare decât este de fapt.
Acest truc îi poate ajuta şi pe cei care îşi vând casele. Plasaţi un bol de mere verzi pe o masă sau la o fereastră, cât mai aproape de câmpul vizual al vizitatorilor, iar potenţialii cumpărători vor percepe casa ca fiind mai mare decât normal (Nu este o glumă!)
Cea mai bună sursă de calciu este… COAJA DE OU! Transformaţi coaja de ou în pudră (după ce aţi spălat-o foarte bine) şi adăugaţi-o în orice mâncare ori băutură doriţi. Coaja de ou nu are gust, miros şi poate egala/chiar depăşi doza recomandată de calciu/zi.
Durerile de spate pot fi unele dintre cele mai dureroase experienţe prin care poate trece o persoană.
Potrivit Dr. Steven McCaw, din cadrul Universităţii Illinois State, faptul că un picior este mai lung decât celălalt poate fi unul dintre motive. Cea mai mică inegalitate poate conduce la o presiune dureroasă intre discurile coloanei vertebrale (în timp).
Dacă suferiţi de dureri de spate, mergeţi la un croitor şi cere-ţi să vă măsoare lungimea ambelor picioare. Dacă există o diferenţă de lungime, adaugaţi o “talpă” suplimentară (ex.:Dr. Scholl’s) sau mergeţi la ortoped pentru o ortezare specială, pentru a compensa pentru piciorul mai scurt.
În timp ce mulţi dintre cei care vor să renunţe la fumat cheltuiesc sume exorbitante, soluţia stă într-un simplu MASAJ în centrul palmelor şi pe pielea dintre degetul mare şi arătător, la ambele mâini.
Un studiu descoperit în Preventative Medicine arata ca folosind acest simplu masaj antifumat, fumătorii aprind, în medie, cu 25% mai puţine ţigări, în fiecare zi, comparativ cu cei care folosesc plasturi cu nicotină sau gumă de mestecat.