* Cercetatorii olandezi au reusit sa confectioneze – cu ajutorul unor proteine din lapte de capra similare celor din panza de paianjen – un material de zece ori mai rezistent decat otelul, care ar putea fi combinat cu piele umana, ce ar deveni astfel suficient de puternica pentru a opri un glont. Specialistii de la Forensic Genomics Consortium din Olanda au modificat genetic mai multe capre, pentru a obtine un tip de lapte bogat in acele proteine care ofera rezistenta panzelor de paianjen. Laptele este apoi transformat, prin intermediul unei proceduri inedite, intr-un material de zece ori mai rezistent decat otelul.

* In clinicile din Marea Britanie este din ce in ce mai intalnita o noua metoda de contraceptie definitiva pentru femei, mai putin invaziva decat cea clasica si mai sigura. Procedura – care se numeste Essure – nu implica anestezie si dureaza 20 de minute, timp in care, cu ajutorul unui histeroscop (mic telesop), sunt inserate in peretele trompelor uterine doua mici implanturi din polietilena. Acestea produc o iritatie ce duce la formarea unui tesut cicatricial care obtureaza trompele.

* Cosmarurile ajuta organismul sa se elibereze de energiile negative pe care le-a acumulat, dar pot fi si un semnal de alarma ca psihicul este la cota de avarie. Visele compenseaza neimplinirile vietii. Multi oameni cred ca nu pot influenta aparitia viselor si cu atat mai putin pe cea a cosmarurilor. Specialistii sustin insa ca orice vis are corespondent in realitate. Orice om isi petrece o treime din viata dormind. Somnul cel dulce e „deranjat” de cele mai multe ori de vise, cele mai lungi ajungand chiar si la 30 de minute. Cosmarurile isi fac simtita prezenta inca din perioada copilariei, cand imaginatia functioneaza la cote maxime, cei mici dand semnificatii mediului inconjurator.

* Pentru orice mica durere apelati la plante medicinale? Atentie! Ceaiurile pot sa faca mai mult rau daca sunt consumate cand nu trebuie.Specialistii site-ului healty.com ne sfatuiesc sa nu abuzam de tratamentele alternative. Si ele pot avea efecte secundare. Aceste plante, printre care aloe sau crusinul, produc o digestie fortata, care ajuta la evacuarea scaunului. Exista insa riscul ca oamenii sa devina dependenti de aceste laxative, folosindu-le o perioada lunga de timp.

* Aglomeratia piscinelor, spatiul inchis din avioane si agitatia pregatirilor de vacanta sunt printre factorii favorizanti ai racelilor din perioada calda. Chiar daca vremea este calda, riscul de a raci nu este exclus in totalitate. Exista aproximativ 200 de tipuri de virusuri care, instalate intr-un mediu favorabil, produc raceala. Raceala comuna e cauzata de o infectie virala a nasului si a gatului.