Sucul de sfecla rosie este cunoscut inca din Antichitate pentru efectele sale deosebite asupra sanatatii. Este indicat in toate cazurile de anemie, in sindrom de malnutritie, dupa perioade de deshidratare sau diaree, in afectiunile hepatice acute sau cronice, in afectiuni ale splinei, in afectiuni digestive, in boli renale, sucul de sfecla rosie se administreaza si in afectiuni pulmonare si in cure de detoxifiere.
Sucul de sfecla rosie se obtine din sfecla cruda, nepreparata termic, la blender.
Antica – Humus cum mai este cunoscuta in zilele noastre – este o licoare cu proprietati incredibile, care se obtine usor astfel: se curata si se zdrobesc trei capatani de usturoi intr-un vas curat. In alt vas de sticla curat sau borcan se storc patru lamai coapte. Coaja de lamaie si pulpa se pun in blender cu mujdeiul de usturoi si se amesteca foarte bine, apoi se adauga sucul de lamaie. Se poate consuma ca atare (de exemplu sosuri la preparatele culinare) sau se poate continua procesul de preparare astfel: peste amestecul obtinut se toarna doi litri de apa fiarta si racita, apoi amestecul se acopera cu un tifon si se baga la frigider unde se pastreaza timp de 3 zile. Se depoziteaza apoi in sticle si se pastreaza la frigider, nu mai mult de o luna. Se bea o ceasca cu 30 de minute inainte de fiecare masa timp de 5 zile, apoi se face o pauza de 10 zile si, din nou, se continua administrarea repetand schema. La cinci luni se face o pauza de doua luni.
Preparata de preotii egipteni pentru prima data, Antica avea rol de a substitui hrana muncitorilor pentru ca acestia sa isi mentina sanatatea si sa aiba energie pentru o zi lunga de munca. De asemenea, Antica era folosita in starile de convalescenta pentru detoxifierea si revigorarea organismului.
Ceaiul de urzici este benefic pentru multe afectiuni, atat interne cat si externe. Are puternice efecte detoxifiante, energizeaza organismul, ajuta in curele de slabire, fortifica ficatul si rinichii si creste imunitatea organismului. Se pune un pumn de urzica la 1 litru de apa si se da intr-un clocot. Se consuma de preferat proaspat, nu se pastreaza mai mult de o zi la frigider. Se colecteaza cu grija gelul dintr-o planta proaspata de Aloe Vera, dintr-o frunza matura si se amesteca in blender cu apa, zeama de la o jumatate de lamaie si cateva frunze de menta. Se obtine o licoare cu aroma placuta si efecte benefice pentru sanatate.