Niciun investitor nu s-a arătat interesat să cumpere fostul sediu al Închisorii Doftana din comuna Telega, la cele trei licitaţii organizate, în ultimele săptămâni, de către primăria din localitate.
Monumentul istoric, aflat în domeniul privat al comunei amintite, a fost inclus în categoria celor de importanţă naţională, iar un expert l-a evaluat la suma 1.214.000 de euro. Aleşii au sperat că un investitor va achiziţiona ansamblul de clădiri, îl va reabilita şi îl va transforma fie în hotel, fie în centru medical ori îi va da o altă utilitate. Preţul acestuia şi investiţia ce ar trebui făcută pentru reabilitarea monumentului, aflat în stadiu avansat de degradare, au fost considerate, probabil, prea mari de către investitori.
Pentru a salva monumentul ar exista şi soluţia accesării fondurilor europene, dar administraţia locală nu are banii necesari pentru a asigura cota de participare la un proiect de o asemenea anvergură. Cel puţin câteva milioane de euro vor fi necesare pentru a reda clădirilor aspectul de odinioară.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla din ediția de mâine, 9 august, a ziarului Prahova.