CSU Asesoft s-a reunit, vineri seara, in sala de sport a Colegiului National „I. L. Caragiale”. De la primul antrenament sub comanda lui Vladimir Arnautovic si Sorin Hartman au lipsit doar Andrei Capusan, aflat inca la lotul national, si americanul Mike Jones, care a sosit in Ploiesti vineri noapte.
Dupa scurtele prezentari, in care Arnautovic si capitanul Catalin Burlacu le-au urat „Bun venit” noilor jucatori, au urmat masuratori si teste efectuate sub comanda preparatorului fizic Ronald Anzur. Noii jucatori ai Asesoftului au parut relaxati si extrem de dornici de a se apuca de treaba.

Iata cateva impresii din tabara alb-albastra, la reunire:
Catalin Burlacu: „Inca doare pierderea trofeului de campion. Imi pare rau ca nu am reusit sa castigam, pentru ca aveam un lot bun, dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Asta e, acum o luam de la capat, cu alti tineri pe care trebuie sa-i integram repede. De data asta, insa, vorbim despre jucatori din spatiul ex-iugoslav, care sunt, de obicei, mai cu capul pe umeri. La o prima impresie, mi se par niste baschetbalisti talentati, cu care ne putem lua revansa pentru sezonul trecut”.
Rade Dzambic: „Am purtat discutii inca din iarna cu managerii si antrenorul Asesoftului, dar abia acum am reusit sa ajungem la o intelegere. Am venit la Ploiesti ca sa castig titlul, pentru ca, desi am mai jucat o finala cu Ploiestiul, si am reusit sa iau Cupa cu Timisoara, imi doresc enorm medaliile de campion. Eu pun mult suflet in tot ceea ce fac, asa ca ii astept pe suporteri sa ma incurajeze, pentru ca eu joc mai bine atunci cand simt energia din tribune. Eu ii asigur pe cei din Blue Generation ca voi da 140% pe teren”.
Aleksandar Vlahovic: „Am cautat informatii despre Asesoft, inainte sa semnez. Stiu ca aici se vrea performanta, iar cele 7 titluri castigate din 8 finale jucate spun foarte multe despre aceasta echipa. Asa ca eu cred ca am ales bine. Stiu ca urmeaza o perioada cu multe antrenamente, dar eu sunt nerabdator sa invat si sa joc. Pe fanii Asesoftului ii astept sa ma incurajeze la meciuri, pentru ca eu voi da tot ce am mai bun, atat la antrenamente, cat si in timpul jocului!”.
Matei Nuna: „Am ales Asesoft, in detrimentul Clujului, pentru ca aici cred ca am mai multe sanse de a invata sa joc cel mai bun baschet al meu. Stiu ca urmeaza o perioada cu multe antrenamente fizice, dar, sincer, nu stiu la ce sa ma astept, pentru ca e prima mea experienta la o echipa de top. Tot ce imi doresc este sa invat baschet de la coechipierii mei mai experimentati. Pentru fani, am un singur mesaj: „Hai, Asesoft!”.

A venit si Mike Jones

Americanul Asesoftului a ajuns vineri noapte in Ploiesti, iar sambata seara a sustinut primul antrenament sub comanda lui Ronald Anzur. Mike a declarat ca este foarte fericit ca s-a intors, ca foamea de victorii si de trofee este mare dupa pauza pe care a avut-o. Numarul 23 a devenit tata pentru a doua oara in urma cu cateva luni.
Bogdan CHITIC