În ziua de 9.08.2011, poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi de către S. Bogdan, de 28 de ani, din localitate, care a reclamat că a fost victima unui viol. Din primele cercetări ale poliţiştilor au rezultat următoarele:
În seara zilei de 8.08.2011, C. Petruş, de 19 ani şi C. Samuel, de 15 ani se aflau împreună cu reclamantul la o stână situată în muntele Pâraie, pe raza comunei Valea Doftanei.
La un moment dat, cei doi l-au lovit pe S. Bogdan, apoi l-au legat cu o funie de un arbore din apropiere, l-au imobilizat şi prin ameninţări cu un cuţit, au întreţinut cu el raporturi sexuale.
Victima a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală, în vederea obţinerii certificatului medico-legal.
Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cornu au reuşit să-i depisteze pe cei doi susupecţi pe muntele Pâraie.
Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Câmpina, iar în urma cercetărilor efectuate s-a reţinut în sarcina lor săvărşirea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „lipsire de libertate în mod ilegal” şi „viol”.

În urma analizării probelor administrate şi a situaţiei de fapt, Parchetul de pe lăngâ Judecătoria Câmpina a dispus reţinerea lui C. Petruş pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar C. Samuel a fost internat pe bază de ordonanţă la Spitalul de Psihiatrie Voila în vederea expertizării sale psihiatrice pentru a se stabili dacă a săvârşit faptele cu discernământ.