Primarul neaga ca poza Elenei Udrea de sub perna sa a constituit un avantaj
In urma recentei evaluari si a selectiei efectuate de catre o comisie speciala din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, proiectul de consolidare, reabilitare si modernizare pentru Caminul Cultural din Magurele se afla printre cele admise pentru finantare. Pe lista dosarelor depuse in cadrul Programului prioritar national pentru reabilitarea si dotarea asezamintelor culturale de drept public, din mediul urban si rural, mai figureaza ca documentatii aprobate si cele depuse de catre administratiile locale din Urlati si Breaza, dar si cele din Cocorastii Mislii, Maneciu, Cornu si Fantanele. Cu trei exceptii – unde primarii sunt din opozitie (cel de la Urlati este membru PNL, iar cei de la Fantanele si Cornu – de la PSD) – toti ceilalti sunt reprezentanti din acelasi partid din care face parte si Elena Udrea, respectiv PDL. Chiar si asa, insa, unul dintre acestia, cel de la Magurele, sustine ca primarii democrat-liberali n-au fost avantajati. Intrebat daca aprobarea proiectului pentru comuna Magurele a beneficiat, totusi, de un „mic avantaj” ca urmare a faptului ca, in luna februarie a.c., la Ploiesti, la lucrarile Conferintei de alegeri a Organizatiei Judetene Prahova a PDL, acesta i-a destainuit, public, Elenei Udrea, ca doarme cu fotografia ei sub perna, pentru ca doar de aceasta ar depinde alocarea de fonduri pentru reparatiile Caminului Cultural, primarul Ion Constantin Apostolescu a negat. Si chiar a subliniat ca fiecare proiect a fost evaluat in parte, drept pentru care s-a si primit punctajul de rigoare, cel depus de edilul din Magurele primind, de pilda, 63 de puncte din 100 posibile. Conform declaratiilor acestuia, starea jalnica in care se afla cladirea caminului cultural este „mostenire de la fosta conducere locala a comunei”. Construita acum aproape 60 de ani, institutia a fost inchisa din aceasta vara, din cauza faptului ca, in urma ultimelor ploi, tavanul a cedat si, astfel, interiorul a devenit impracticabil. In opinia primarului, cei mai afectati de lipsa unui asezamant cultural in Magurele sunt tinerii, in mod special cei din ansamblul folcloric care au fost nevoiti, nu de putine ori, sa faca repetitii inclusiv in biroul primarului sau in sala unde legislativul local isi desfasoara sedintele. Proiectul de consolidare, reabilitare si modernizare pentru Caminul Cultural din Magurele este evaluat la suma de 12 miliarde de lei vechi.
Chiar daca Ioan Apostolescu sustine ca ministerul condus de Elena Udrea nu tine cont, la momentul verificarii dosarelor, de apartenenta politica a celor din administratia locala, o alta evaluare recenta a altor documentatii il contrazice. Este vorba despre noul program destinat realizarii de piste pentru biciclisti. Astfel, conform rezultatelor facute publice de catre Fondul pentru Mediu, din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, din Prahova au fost selectate doar proiectele depuse de catre primariile din Magurele, Lipanesti si Plopeni, toti cei trei primari avand, se intelege, carnet de pedelist.
La Magurele, proiectul prevede amenajarea de piste pentru biciclisti pe ambele sensuri ale drumului national care strabate localitatea, pe o distanta de 4km.
N.DUMITRESCU