Cu zece zile inainte de startul noului sezon de Liga a III-a, astazi, echipele prahovene de la acest nivel sunt angrenate in faza secunda a Cupei Romaniei, editia 2011-2012, prilej pentru ele de a vedea unde se situeaza cu pregatirea. Vom avea parte de doua dueluri judetene, interesante, meciurile incepand la ora 17.30. Partidele se vor juca intr-o singura mansa, pe terenul primei echipe mentionate.

CSO Plopeni – Conpet Ploiesti

In pauza de vara, aceste echipe s-au intalnit intr-un joc amical la Strejnic, scorul final fiind egal la 3. De aceasta data, partida va avea miza, fiecare grupare dorind sa demonstreze ca are o clasa in plus peste adversar. Totodata, jocul de astazi este primul meci oficial dintre cele doua grupari, dupa disputa de pomina din returul editiei trecute de campionat, cand CSO Plopeni s-a impus „dramatic” si s-a mentinut in esalon.
In acest sezon, plopenarii lui Romica Ciobanu au disputat un prim meci oficial, eliminand in prima faza a Cupei Romaniei pe nou venita in Liga a III-a – Lindab Stefanesti. In schimb, Conpet Ploiesti are un alt antrenor pe banca tehnica, in persoana fostului jucator de prima divizie, Mugur Bolohan, care va debuta astazi, oficial, pe banca „transportatorilor”.
Arbitri: Cristina Bujor – Mihaela Tepusa Gomoescu si Gabriela Dananae (toti, din Bucuresti).

Prahova Tomsani – Chimia Brazi

Conform siteului oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor, acest joc se va disputa pe stadionul „Prahova”, din Ploiesti, desi mult timp acest lucru era incert. Cu siguranta, la Tomsani vom vedea o echipa mult schimbata fata de trupa care castiga Liga A Prahova si apoi barajul de promovare in Liga a III-a. Deja oficialii formatiei au anuntat ca din sezonul viitor se vor numi Dinamo Moreni si vor juca pe arena damboviteana, iar acest meci ar putea fi ultimul care se joaca sub aceasta titulatura. Si la trupa de la Brazi s-au operat unele modificari in ultimul timp, situatia financiara a clubului facand „victime”, astfel ca vom asista la o partida cu doua formatii schimbate fata de sezonul precedent. La Chimia, s-a reziliat si contractul cu aparatorul central Francu, care nici macar nu a apucat sa debuteze.
Arbitri: Cristian Marius Georgescu – Florin Stanescu (ambii, din Bucuresti) si Lucian Dan Ilies (Brasov).

Inter Clinceni – AFC Filipestii de Padure

Doar echipa AFC Filipestii de Padure a fost programata in afara judetului, mai exact la Clinceni, in compania Interului din localitate. In aceasta vara, la trupa condusa de primarul Costel Morarescu s-au operat unele modificari in lot, dar despartirile de Radulescu, Onut sau Nae au fost completate cu sosirile lui Panaite, Lungu sau Ivan. A mai revenit si Iacob la echipa, astfel ca, in linii mari, formatia pregatita de Dragos Mihalache are aceeasi forta ca in sezonul precedent, atunci cand a incheiat sezonul pe un onorant loc trei, „problemele” aparand cand vine vorba despre rezervele echipei, capitol unde Filipestiul este „subtire”.
Arbitri: Valentin Ionut Iugulescu – Adrian Ionescu si Ion Gabriel Catana (toti, din Targoviste).
Cristi DAMIAN