* Ieri, “supusii” sai au mai aprobat o transa de bani pentru finalizarea stadionului

Dintre proiectele marca Andrei Volosevici, Stadionul „Ilie Oana” va fi, cu certitudine, unul dintre cele care vor beneficia de cele mai serioase fonduri aprobate pentru o investitie realizata in municipiul Ploiesti.

Ieri, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Ploiesti, a mai fost adoptat inca un proiect de hotarare care vizeaza achizitionarea de lucrari suplimentare/aditionale in valoare de 1.090.896 lei fara TVA pentru respectivul stadion. Este cel de-al treilea act aditional adus la contractul initial pentru executarea lucrarilor la stadionul ploiestean lansat in toamna anului trecut dupa organizarea unei licitatii care a strarnit destule controverse, avand in vedere ca una dintre societatile care realizeaza investitia – All Plan Construction Bucuresti – este patronata de fostul consilier judetean PDL, Vasile Todosia. Proiect de suflet al primarului Andrei Volosevici, acesta s-a asigurat ca suplimentarea fondurilor la arena „Ilie Oana” va merge snur, asa ca a convocat sedinta extraordinara mentionata mai sus chiar inainte de a pleca in concediu, saptamana trecuta. Iar cum era de asteptat, consilierii liberali au facut, din nou, echipa cu „majoritatea”din legislativul ploiestean, votand cot la cot cu cei din PDL si PNG, asa cum se vede si in imaginea alaturata. Asa ca, proiectul de hotarare a fost votat cu 18 voturi „pentru”, doua abtineri fiind inregistrate din partea pesedistilor prezenti la sedinta (din totalul de 27 de consilieri ploiesteni au fost prezenti doar 20).
In fapt, unul dintre social-democrati, Constantin Popa, a fost singurul care a adus critici fata de aceasta noua suplimentare de fonduri pentru stadion, subliniind ca explicatiile care au fost aduse ” nu stau in picioare”. Conform expunerii de motive care a insotit proiectul de hotarare la care ne referim, s-a considerat ca sunt necesare noi lucrari de amenajare pentru captarea de apa la putul existent in incinta stadionului, pentru executia celui de-al doilea transformator aferent postului de transformare necesar alimentarii cu energie electrica, dar si pentru achizitionarea si montarea celui de-al doilea ascensor in Tribuna Oficiala.
Ca sa-i transmita „primarului iubit”ca lucrurile au mers – respectiv votul – asa cum era de asteptat, la sedinta de ieri a fost prezent si Vivi Rachita, antrenorul petrolistilor, totodata si un fel de mana dreapta pe probleme de activitati sportive a lui Andrei Volosevici.
Asa cum v-am mai informat si in alte editii ale publicatiei noastre, stadionul “Ilie Oana” trebuie sa fie gata pana pe 3 septembrie. Ca urmare, primarul Volosevici poate sa stea relaxat in concediu cat doreste, pentru ca, in orice moment, de-i vor muschii lui, va obtine fondurile necesare si pentru scara la… bolta stadionului de suflet!
N.DUMITRESCU