În ultimele 24 de ore, au fost organizate acţiuni poliţieneşti la nivelul tuturor subunităţilor, în vederea creşterii gradului de siguranţă publică, prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de evenimente rutiere, în aceste activităţi fiind angrenate forţe suplimentare.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 88 sancţiuni contravenţionale. Totodată, a fost constatată săvârşirea unui număr de 4 infracţiuni.
Principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier fiind reţinute 13 permise de conducere şi 1 certificat de înmatriculare auto.

Astfel, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat o acţiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente, identificarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. O altă acţiune organizată de Biroul Rutier Ploieşti a vizat identificarea conducătorilor auto care conduc autovehiculele după ce consumă băuturi alcoolice.

În plus, lucrătorii Secţiei 4 Poliţie au acţionat în zona Complexului Comercial ”Big”, a Autogării de Sud, şi Gării de Sud, în vederea identificării persoanelor predispuse la fapte de cerşetorie, vagabondaj şi comerţ ilicit.

Secţia de Poliţie Rurală Puchenii-Mari a desfăşurat o acţiune pe D.J. 100 B pe raza comunelor Balta Doamnei – Gherghiţa – Olari, în vederea verificării legalităţii transportului de cereale şi legume. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 6.154 lei şi au fost confiscate 1.347 kg legume ;

Lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Băicoi au executat o acţiune pe raza comunelor Cocorăştii Mislii şi Scorţeni în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice.
O activitate similară au executat şi poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, care au acţionat pe raza localităţilor Colceag, Iordăchianu, Fântânele şi Plopu împreună cu reprezentanţi din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti, Direcţia Silvică Prahova şi Garda de Mediu Prahova.