În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii prahoveni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializată în spargeri de locuinţe şi furturi de autoturisme de lux. Gruparea era formată din 14 prahoveni cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Aceştia sunt cercetaţi pentru furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. În urma infracţiunilor comise a rezultat un prejudiciu estimat la valoarea de 650 000 lei. Cercetările au fost desfăşurate cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii; D.G.I.P.I. – Serviciul Teritorial Prahova.

Astfel, în această dimineaţă, efective formate din 150 de poliţişti prahoveni (20 luptători D.P.I.R. ), 75 jandarmi, 6 judiciarişti ialomiţeni şi 4 poliţişti din cadrul IPJ Dâmboviţa, dar şi efective din cadrul I.S.U, au efectuat 20 de descinderi domiciliare în Prahova şi în Ialomiţa.

Cele 20 de percheziţii domiciliare s-au desfăşurat în municipiul Ploieşti, oraşele Vălenii de Munte, Plopeni, Boldeşti Scăeni şi Băicoi şi în comunele Predeal Sărari, Măgurele, Izvoarele, Măneciu, Lipăneşti, Urziceni.
14 persoane au fost conduse în vederea audierii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, 3 dintre ele fiind reţinute.
De la locuinţele acestora şi al persoanelor din anturajul lor a fost ridicată suma de 11 050 euro şi 13 400 lei. Totodată, au fost găsite şi ridicate 350 g bijuterii din aur şi argint, 3 laptopuri, 3 camere video, 20 de ceasuri de lux, 39 de telefoane mobile, 120 parfumuri, încălţăminte şi îmbrăcăminte, 18 casetofoane auto, aparatură electronică, obiecte şi instrumente folosite la spargeri

Din locaţiile unde au avut loc descinderile 6 autoturisme au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

Totodată, a fost identificat un imobil în construcţie în vederea indisponibilizării prin aplicarea sechestrului asigurator.

Percheziţiile şi activităţile de verificare necesare probatoriului suspecţuilor sunt încă în curs de derulare.