În cursul zilei de ieri, trei prahoveni condamnaţi de instanţă la diferite pedepse cu închisoarea, dar care se sustrăgeau executării acestora, au ajuns după gratii.
– În jurul orei 08.30, o echipă din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic l-a depistat pe Valentin C., de 30 de ani, domiciliat în localitate, condamnat pentru o tentativă de omor. Aceasta pentru că, în anul 2006, în timp ce se afla în municipiul Bistriţa, prahoveanul a fost implicat într-o agresiune gravă. Aşa se face că, săptămâna trecută, Tribunalul Satu Mare a emis pe numele său un mandat de executare, prin care l-a condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.
La aceeaşi dată, în jurul orei 09:00, pe raza staţiunii Sinaia, a fost depistat şi Marius M., 28 de ani, din localitate, implicat în același caz. Tribunalul Satu Mare l-a condamnat şi pe el la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de omor. Ambii prahoveni au fost transportaţi la Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa, pentru a-şi executa pedepsele.
De asemenea, pentru a-i “aminti” lui Marius C., de 38 de ani, din comuna Baba Ana, că are de executat o condamnare la un an de închisoare, pronunţată de Judecătoria Mizil pentru abandon de familie, poliţiştii din cadrul Biroului “Urmăriri” s-au deplasat în comuna ilfoveană Pantelimon. Acolo, în colaborare cu colegii din cadrul I.J.P. Ilfov, au efectuat o serie de verificări, ocazie cu care urmăritul prahovean a fost depistat şi reţinut.