Ziua portilor deschise – in unitatile de protectie sociala

Astazi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova va organiza ,,Ziua portilor deschise’’, eveniment ce a ajuns la a cincea editie. Anul acesta, evenimentul are ca scop sensibilizarea populatiei cu privire la problematica specifica a copilului, precum si a persoanei cu handicap.
Evenimentul presupune accesul persoanelor interesate in sediul institutiei DGASPC, dar si in cadrul celor cinci unitati de protectie pentru copii si al celor sapte unitati de asistenta sociala pentru persoane adulte cu handicap aflate in structura directiei. In cadrul aceluiasi eveniment, DGASPC va organiza si spectacolul ,,Inimi pentru inimi’’, ce va fi sustinut de copiii si adultii din unitatile rezidentiale din subordine. Spectacolul va cuprinde momente de dans, teatru, poezie, pantomima, demonstratii de karate, precum si o parada a modei in stil ecologist si se va desfasura la sala ,,Europa’’ a Consiliului Judetean Prahova, in intervalul orar 10.00-12.30.
In foaierul salii ,,Europa’’ se va organiza si o expozitie cu obiecte realizate de copiii si adultii din unitatile rezidentiale.

S-a lansat editia a IV-a a competitiei celor mai bune practici in administratie

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) a lansat cea de-a IV-a editie a competitiei celor mai bune practici in administratia publica, care se adreseaza tuturor institutiilor si autoritatilor publice centrale si locale din Romania. Scopul acestei initiative este acela de a identifica, evidentia si premia cele mai eficiente si inovative practici administrative, dar si de a face cunoscute experienta si rezultatele remarcabile ale administratiei publice din Romania.
Pentru cea de-a patra competitie s-au ales urmatoarele teme pentru care administratiile locale pot depune aplicatiile: modernizarea administratiei publice prin promovarea egalitatii de sanse si nediscriminarii, imbunatatirea serviciilor publice prin management orientat spre satisfactia beneficiarilor si dezvoltarea locala prin parteneriate si voluntariat.
Competitia presupune parcurgerea a trei etape, respectiv inscrierea, evaluarea proiectelor inscrise, desemnarea si premierea castigatorilor. Inscrierea in competitie se va putea realiza pana la 1 august, iar castigatorii vor fi desemnati in luna noiembrie a.c. Pentru alte detalii sau pentru inscriere se poate accesa site-ul institutiei – www.anfp.gov.ro.