Incepand de astazi, pana duminica, la Bucuresti, se desfasoara editia de vara a Campionatului national de inot rezervat juniorilor 2. Printre concurentii la competitie se vor afla si inotatori de la CS Petrolul Ploiesti (antrenor Silviu Anastase) si de la Clubul Sportiv Scolar Ploiesti (antrenori Gratiela Marin, Adrian Florescu).
Pentru CS Petrolul vor concura sportivii Alexandru Maftei si George Oancea. De mentionat ca de la gruparea ploiesteana va absenta Florina Ilie, care este prezenta la Campionatul European de juniori, care se desfasoara, in aceste zile, la Belgrad, in Serbia.
La editia precedenta a Campionatului national, Alexandru Maftei a castigat medalia de aur la proba de 400 m mixt si pe cele de bronz la probele de 200 m mixt, 50 m bras si 200 m bras, la categoria 16 ani.
De asemenea, George Oancea (16 ani) detine titlul de vicecampion national la proba de 200 m spate, cu un timp extrem de bun, 2.13,91 minute.
Clubul Sportiv Scolar Ploiesti va fi reprezentat de noua inotatori: Bianca Ilie, Alexandra Sima, Andreea Ristache, Luciana Stoica, Alexandra Busuioc, Alexandru Trandafir, Robert Stoica, Bogdan Petre, Andrei Nitoiu.
La editia anterioara a competitiei, cea mai buna performanta pentru CSS Ploiesti a fost obtinuta de Luciana Stoica, aceasta devenind campioana la proba de 800 m liber, la categoria 13 ani. Si de la Bogdan Petre (14 ani) se asteapa rezultate bune, acesta fiind vicecampion national la probele de 200 m bras si 400 m mixt.
In fiecare zi, seriile preliminarii vor incepe de la ora 10, iar finalele se vor desfasura cu incepere de la ora 17.
Petre APOSTOL