Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Vrancea, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile(precipitaţii abundente), terasamentul a două drumuri naţionale secundare, DN2M, la Andreiaşu de Jos şi DN2N, la Jitia, a fost afectat, iar circulaţia se desfăşoară cu dificultate.
Începând de luni, 25 iulie a.c., în judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 şi 378+116 metri, a fost închis pentru lucrări până în data de 15 ianuarie 2012. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare.
Tot în judeţul Alba, pe DN1, până la data de 1 septembrie 2011, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul feroviar Kogălniceanu, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Pe DN1, în judeţul Prahova, se efectuază lucrări de reparaţii pe segmentul Posada – Sinaia la două poduri, la kilometrii 113+755 metri şi 118+846 metri, circulaţia desfăşurându-se alternativ, pe o bandă.
Pe DN7, între localităţile vâlcene Căciulata şi Brezoi( tronsonul kilometric 200+615 – 201+251), se consolidează un viaduct. Traficul se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat.
În judeţul Călăraşi, din cauza executării lucrărilor de reparaţii la o trecere la nivel cu calea ferată, circulaţia rutieră este îngreunată în zona Lehliu Gară, în apropierea intersecţiei drumurilor naţionale 3 şi 3A.
Având în vedere că pentru ziua de mâine ANM a emis o informare conform căreia vremea va fi nefavorabilă în majoritatea zonelor ţării( ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină), le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să se asigure înaintea efectuării manevrelor în trafic, să folosească luminile de întâlnire şi să mărească distanţa de siguranţă în mers.
* Traficul rutier pe DN1 a revenit la normal. Amintim că, din cauza unui accident în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism, circulaţia auto a fost întreruptă la kilometrul 316, în zona localităţii sibiene Cristian.