Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul autovehiculelor este blocat pe DN72, între Târgovişte şi Găeşti pe raza comunei Viişoara, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autotren.
Două persoane au fost rănite grav.
Şoferii sunt sfătuiţi ca la apropierea de locul accidentului să pună în funcţiune luminile de avarie, în aşa fel încât autovehiculele să fie uşor observate de ceilalţi conducători auto care se apropie.
Este însă posibil ca în orele următoare, din cauza plecării multor automobilişti bucureşteni spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei, pentru petrecerea sfârşitului de săptămână, traficul auto să se intensifice pe DN1 Bucureşti – Braşov. Pentru evitarea aglomeraţiei de pe Valea Prahovei, dacă se doreşte să se ajungă la Braşov şi Predeal se poate utiliza ruta DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
În cazul în care traficul rutier se va intensifica şi pe segmentul Bucureşti – Ploieşti al DN1, se poate ajunge în staţiunile prahovene dacă se circulă pe DN7 Bucureşti – Bâldana – DN71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.
Reamintim, că începând de astăzi, până în data de 31 octombrie a.c., a fost redeschis traficul rutier pe DN 7C – Transfăgărăşan, între kilometrul 0+000, localitatea Bascov, judetul Argeş şi kilometrul 151+955, intersecţie cu DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu,
Precizăm că pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104+000 şi km 129+900 (Bâlea Cascadă), circulaţia rutieră este interzisă între orele 21:00 şi 07:00.
Vremea ploioasă existentă în majoritatea zonelor ţării ne determină să le recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie sporită, să adopte un regim de viteză adaptat condiţiilor meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire şi ziua, pe toate categoriile de drumuri, şi să se asigure temeinic înaintea efectuării depăşirilor.