La data de 13.07.2011, ora 01:00, politisti din Urlaţi, care actionau in zona Valea Crângului, punctul Rascoliu din localitate, i-a prins in flagrant pe F. Georgica de 31 ani din Urlati si L. Nicolae de 32 ani din Urlati, care tăiaseră și sustraseseră aproximativ 35 m cablu telefonic autopurtat, din zona respectivă.
Aceştia au fost imobilizati, iar asupra lor au fost descoperite o pânză de bomfaier si o foarfecă tip “gura de lup”, obiecte cu care aceştia au tăiat cablul sustras.
Prejudiciul în valoare de 2278 lei a fost recuperat. Cele doua persoane depistate au fost conduse la sediu pentru cercetari fiind intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev de art. 208,209 alin. 1, lit. a,e,g si alin. 3 lit. h, din Codul Penal. In baza probatoriului administrat, fata de cei doi s-a luat masura retinerii pentru 24 ore, fiind prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti cu propunere de arestare preventiva.
Procurorul supraveghetor a sesizat Judecatoria Ploiesti, propunand arestarea preventiva a celor doi inculpati iar instanta a dispus arestarea preventiva a lui F. Georgica pentru o perioada de 30 zile, iar faţă de L. Nicolae instanta a dispus luarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara.
Cercetarile continuă în vederea stabilirii intregii activitati infractionale si a eventualelor legaturi infractionale cu alte persoane.