Sute de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare în Prahova sunt extrem de slab pregătiţi neobţinând nici măcar nota 5. Situaţia nu este cu mult diferită faţă de cea de la nivel naţional, considerată dezastruoasă. Concret, 30 % dintre cei 983 de candidaţii din judeţ au obţinut note sub cinci, 39% – note între 5.00 şi 7.00 şi numai 31% – note peste 7.00.
Niciun dascăl nu primit punctajul maxim, iar cea mai mare notă – 9.80 – îi aparţine Silviei Florentina Constantin, care a concurat pentru un post de învăţătoare. La polul opus se află un profesor de educaţie fizică şi unul de educaţie muzicală, care au luat nota 1.10 – aceasta fiind cea mai mică din Prahova.
La nivelul Prahovei, există anul acesta doar 168 de posturi titularizabile şi 1448 de posturi pentru suplinitori. Cei care nu se vor putea titulariza vor ocupa catedre din cea de-a doua categorie. Profesorii cu note peste 7.00 ar putea obţine, totuşi, catedre de titulari, în etapele următoare, dacă profesori cu note mai mari decât ale lor refuză posturile oferite la şcoli din zone izolate, din cauza navetei prea dificile. Contestaţiile la examenul de titularizare au fost depuse până ieri, la ora 17.00, iar rezultatele finale vor fi anunţate pe 21 iulie.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla din ediția de mâine, 20 iulie, a ziarului Prahova.