La sfarsitul acestei saptamani, Directia de Sanatate Publica Prahova va ramane oficial fara director, dupa ce actualul detinator al functiei Cristian Vintilescu si-a dat demisia in urma cu o luna, din motive personale, si apoi a asigurat interimatul in aceasta perioada.
,,Nu stiu ce decizie se va lua cu privire la sefia Directiei de Sanatate Publica. In mod normal, ar trebui sa se organizeze concurs pentru postul vacant’’, ne-a declarat Cristian Vintilescu. Acesta ne-a mai precizat ca nu stie deocamdata unde se va duce. Va urma, insa, cu siguranta, o perioada de concediu si apoi isi va depune CV-ul pentru cautarea unui loc de munca.
La randul sau, Oana Grigore, seful biroului de presa din cadrul Ministerului Sanatatii, ne-a declarat: ,,Deocamdata, conducerea Ministerului Sanatatii nu a luat inca o decizie asupra a ceea ce se va intampla la Directia de Sanatate Publica Prahova. Probabil, va exista in continuare un interimat pana la organizarea unui concurs’’. In aceste conditii, interimatul la sefia DSP Prahova ar urma sa fie asigurat de directorul executiv adjunct – medic primar epidemiologie Anca Ana Maria Dobrescu.
Cristian Vintilescu a fost numit director al DSP Prahova in primavara anului 2009.
Se pare, insa, ca la baza deciziei de a demisiona au stat scandalurile legate de faptul ca firma Mediurg, ce apartine sotiei si fiului lui Vintilescu, a facut mai multe afaceri cu bani publici. In acelasi context, se stie faptul ca seful DSP a fost mentinut in functie de Roberta Anastase, presedintele PDL Prahova, aceasta din urma primind in schimb asistenta medicala gratuita de la firma Mediurg pentru alegatorii sai din Colegiul Ploiesti Vest.
C.Dobre