FC Petrolul a pasit cu dreptul in stagiul din Austria, castigand meciul disputat ieri dupa-amiaza, la Neunkirchen, cu SK Trepca (Kosovo, Liga I). „Lupii” s-au impus cu scorul de 2-1, dupa ce la pauza conduceau cu 1-0, golurile fiind marcate de catre catre Djurovic (35) si Negru (83).

„Galben-albastrii” au avut parte de un test solicitant in primul joc din cantonamentul austriac. Desi numele adversarei, SK Trepca, poate nu spune mare lucru, kosovarii au opus o rezistenta serioasa, avand si un stil de joc extrem de agresiv, specific fotbalului din acea parte a Balcanilor. Trupa lui Vivi Rachita a inceput bine partida si a ratat primele ocazii importante, Apostu (‘7 – reluare de la 14 metri, pozitie centrala, pe langa poarta si ’20 – sut de la 20 de metri, in bara din stanga portarului) si Florentin Dumitru (14 – sut de la 20 metri, putin peste) amanand deschiderea scorului. Dominarea ploiestenilor avea sa se concretizeze, pana la urma, in minutul 35, atunci cand, la un corner executat de pe stanga de catre Florentin Dumitru, sarbul Nenad Djurovic si-a pus in valoare alura impozanta, reluand, de la 8-9 metri, cu capul: 1-0. Imediat a venit si contra adversarilor, la chiar prima lor ocazie importanta: dupa un sut respins in fata de Zimmermann, Emini a urmarit balonul si a fost faultat in careu de catre Sipovic, insa lovitura de pedeapsa a fost irosita de Babaj (38), cel care a trimis in transversala. Pe final de prima repriza putea fi 2-0, daca unul dintre tusieri n-ar fi indicat eronat o pozitie de ofsaid, oprindu-l pe Oprita (43) intr-un moment in care acesta scapase singur spre buturile adverse.
La cinci minute dupa pauza, Trepca a reusit sa restabileasca egalitatea, Ahmeti surprinzandu-l pe Campar cu un sut la coltul din dreapta, expediat dintr-o lovitura libera de la circa 22 de metri. Petrolistii au continuat sa domine ostilitatile, insa, in ciuda unor situatii bune create la poarta adversa, golul victoriei a venit tarziu, cu sapte minute inainte de final, atunci cand Vali Negru a inscris cu capul, de la 8 metri, lateral dreapta, la o centrare trimisa, de pe partea opusa, de Vladimir Krstic. Un jucator sarb sosit direct la meci, pe care Vivi Rachita l-a testat cu aceasta ocazie si urmeaza sa ia o decizie in privinta sa.
FC Petrolul va sustine, joi, urmatorul joc de pregatire, urmand sa intalneasca formatia austriaca SC Columbia (Regional Leauge Est).

www.fcpetrolul.ro