Poliţiştii din Urlați, Compartimentul de Investigații Criminale, au reușit identificarea principalilor suspecţi într-un număr de 4 dosare penale.
Este vorba despre O. MIHĂIȚĂ, S. ALIN, S. RADU și B. MARIAN, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani din localitate, stabilind următoarele:
1. O. MIHĂIȚĂ, de 19 ani, s-a întâlnit pe raza oraşul Urlați cu B. MARIAN, de 22 de ani, iar acesta i-a propus să îl însoțească la comiterea unui furt dintr-o locuință aflată în apropiere, lucru pe care primul l-a consimțit. În acest sens, pe timp de noapte, cei doi s-au deplasat la imobilul proprietatea părții vătămate S. Gheorghe, despre care cunoșteau faptul că este nelocuit și, prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns în curtea locuinței iar de aici, prin dislocarea unei plăci de OSB a peretelui garajului au pătruns în interiorul acestuia de unde, prin demontarea cu ajutorul unor chei și a unui patent, au sustras un radiator al unui tractor agricol aflat în respectivul garaj. După ce au sustras radiatorul, cei doi au mai sustras și alte piese componente aflate în garaj, iar ulterior acestui fapt au părăsit dependința respectivă prin același loc prin care intraseră.
Pentru a desface placa de OSB cei doi au deșurubat șuruburile cu care aceasta era prinsă iar după comiterea faptei, pentru a îngreuna descoperirea ei, au montat la loc placa respectivă.
Bunurile sustrase au fost valorificate de B. MARIAN, care le-a vândut la un centru de colectare a fierului vechi din localitate, iar banii rezultați din aceasta și i-a însușit.
Valoarea totală a prejudiciului este de aprox. 4000 lei, reprezentând atât contravaloarea bunurilor sustrase cât și indisponibilizarea tractorului de la care acestea au fost sustrase.
2. O. MIHĂIȚĂ, s-a întâlnit cu minorul S. ALIN, de 17 ani, care i-a propus să meargă împreună la locuința aceleiași părți vătămate S. Gheorghe pentru a pătrunde în interior și a sustrage eventualele bunuri pe care le-ar găsi aici. În acest sens cei doi s-au deplasat fiecare la domiciliul lui, de unde și-au procurat instrumentele necesare unei pătrunderi prin efracție și s-au întâlnit în fața imobilului părții vătămate. După ce au pătruns în curtea acestuia, au forțat intrarea în beciul locuinței și de aici și dintr-o magazie alăturată au sustras mai multe scule agricole, în valoare totală de cca. 10000 lei, bunuri pe care le-au transportat la domiciliul lui S. Georgel unde le-au ascuns.
A doua seară, cei doi s-au întors la același imobil unde au încercat să pătrundă în locuință tot prin efracție, nu au reușit, fapt pentru care dintr-o anexă au sustras mai multe alimente, pe care le-au transportat la domiciliul aceluiași învinuit.
Ulterior, cu ajutorul lui S. Radu, suspecţii au reușit valorificarea majorității bunurilor, atât prin vinderea lor la centre de colectare a fierului vechi cât și către persoane fizice.
3. O. MIHĂIȚĂ și S. GEORGEL, împreună cu S. RADU, s-au deplasat pe timp de zi la locuința părții vătămate K. NICULINA, din oraşul Urlați, cunoscând că aceasta este plecată din localitate și imobilul nu este locuit, au pătruns în curtea acestuia printr-o porțiune a gardului care permitea acest lucru și de aici au sustras mai multe bunuri pe care le-au transportat cu căruța.
4. S. GEORGEL l-a îndemnat pe O.MIHĂIȚĂ să se deplaseze la domiciliul părții vătămate I. MIRCEA, care îl angajase la data respectivă ca muncitor zilier și întrucât cunoștea că acesta se va afla cu el pe câmp, să sustragă un motoferăstrău, comunicându-i totodată acestuia locul exact în care se află, pentru a-i ușura comiterea faptei.
O. Mihăiță s-a conformat și prin efracție, pe timp de zi, a sustras atât bunul indicat cât și alte două bunuri de valoare (un aparat de sudură și un redresor auto), pe care de asemenea l-a ascuns la domiciliul lui S. Georgel.
Bunul sustras a fost vândut unei persoane din Tomșani
Cei patru au fost reținuți pe bază de ordonanță.
Ulterior, cei patru au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunere ce a fost promovată Judecătoriei Ploiești.
În baza probatoriului administrat în cele patru dosare penale, instanța a dispus arestarea preventivă a lui O. MIHĂIȚĂ și S. ALIN, pe o perioadă de 19 zile, începând cu data de 17.07.2011 și până la data de 04.08.2011, inclusiv.
Totodată, față de S. RADU și B. MARIAN s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.07.2011 până la data de 15.08.2011, inclusiv.
Cercetările continuă pentru documentarea activității infracționale.