În această săptămână au fost desfăşurate acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane sau de mărfuri fără respectarea prevederilor legale.
Astfel, pe raza judeţului au acţionat echipaje de poliţie rutieră împreună cu reprezentanţi ai A.R.R. şi R.A.R., fiind controlate 291 de autovehicule, neregulile constatate impunând aplicarea a 126 de sancţiuni contravenţionale.
Tot în această săptămână, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au desfăşurat o acţiune ce a vizat modul în care este respectată prioritatea de trecere, precum şi semnificaţia semnalelor semaforului electric.
În doar două zile, poliţiştii au constatat mai multe nereguli pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Totodată, 11 conducători auto care au nesocotit legislaţia rutieră au „dobândit” calitatea de pieton pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru alte abateri, au fost sancţionaţi contravenţional 15 participanţi la trafic (inclusiv pietoni şi conducători de mopede).