Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate probleme majore legate de desfăşurarea traficului rutier pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Se circulă normal, neînregistrându-se blocaje în trafic sau fluxuri foarte intense de autovehicule pe niciuna dintre arterele importante de circulaţie.
Semnalăm în continuare cele mai importante locuri în care, din cauza unor lucrări, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară uşor îngreunat, fără a se forma însă coloane mari de autovehicule:
• În judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din municipiul Sebeş către Alba Iulia, se execută lucrări de reparaţii la pasajul CF Kogălniceanu, situat la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor electrice. Pentru evitarea aglomeraţiei, recomandăm utilizarea următoarelor rute alternative:
– DE60 Braşov – Oradea ( DN13 Braşov – Târgu Mureş, DN15 Târgu Mureş – Cluj-Napoca – Oradea );
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: DN7 Sebeş – Vinţu de Jos, DJ 107C Vinţu de Jos – DN1 ( Oarda de Jos ).
• Pe DN1, la intrarea în Sinaia dinspre Comarnic, se execută lucrări de reparaţii la trei poduri situate la kilometrii 118+846 metri, 120+142 metri şi 121+155 metri. Se circulă pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri, semaforizat.
Având în vedere atenţionarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până mâine, la ora 18:00, conform căreia vor fi averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină iar vântul se va intensifica şi trecător va avea aspect de vijelie, îi atenţionăm pe conducătorii auto cu privire la pericolele pe care astfel de condiţii meteorologice le reprezintă pentru circulaţia rutieră şi le recomandăm să circule cu viteză redusă, adaptată stării suprafeţei carosabilului şi vizibilităţii. De asemenea, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire pentru a fi mai uşor observaţi de către ceilalţi participanţi la trafic şi să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie din cauza rafalelor de vânt, mai ales când trec prin dreptul autovehiculelor de dimensiuni mari. Totodată, trebuie să ţină cont de faptul că vântul puternic poate rupe crengi sau chiar copaci care pot cădea pe maşini. Aşadar, autovehiculele nu trebuie parcate în dreptul sau sub copacii mari!