Centrul INFOTRAFIC din IGPR informeaza ca, la aceasta ora, nu sunt anuntate drumuri nationale blocate, nici probleme majore privind fluenta circulatiei rutiere pe pricipalele artere.
Amintim ca in judetul Arges se executa pana in luna octombrie lucrari de largire la patru benzi a suprafetei carosabile pe DN73, la iesirea din municipiul Pitesti catre Campulung. Traficul rutier se desfasoara restrictionat, pe o banda, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice.
De asemenea, pana in luna septembrie se executa reparatii la pasajul CF Kogalniceanu, in judetul Alba, pe DN1, la kilometrul 367+243 metri. Traficul rutier se desfasoara restrictionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Si pe DN1 exista lucrari, pana in luna iulie, la intrarea in Sinaia dinspre Comarnic, la trei poduri situate la kilometrii 118+846, 120+142 si 121. Se circula pe o banda, alternativ, semaforizat.
Este posibil ca in orele urmatoare circulatia auto sa se intensifice pe arterele rutiere care leaga statiunile montane si cele de pe litoralul Marii Negre de Capitala.
Pentru a evita aglomeratia pe DN1, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, din Brasov se poate merge catre Ploiesti pe DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte.
De asemenea, este posibil sa se formeze coloane de autovehicule la intrarea in municiliul Cernavoda dinspre Constanta, pe DJ223C Stefan cel Mare – Cernavoda, drum pe care se deviaza traficul usor de pe DN22C, din cauza lucrarilor la podul peste Canalul Dunare-Marea Neagra. Pentru evitarea aglomeratiei( daca va fi nevoie), automobilistii pot utiliza ruta alternativa: DN2A Constanta – Harsova – Slobozia – Urziceni – DN2 Urziceni – Bucuresti.
Pentru prevenirea accidentelor grave, ii sfatuim pe conducatorii auto sa nu urce la volan daca au consumat bauturi alcoolice( politistii rutieri au depistat ieri foarte multi soferi bauti in trafic), sa adapteze viteza la conditiile meteo-rutiere( carosabilul umed favorizeaza pierderea controlului autovehiculului mult mai usor), sa mareasca distanta in mers intre masini si sa foloseasca luminile de intalnire ziua pe toate categoriile de drumuri.