Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in judetul Sibiu, circulatia este intrerupta pe DN7C-Transfagarasan, la kilometrul 132+300 metri, in zona Balea-Cascada, din cauza unei viituri produse in cursul noptii. Lucratorii de la drumuri actioneaza pentru degajarea suprafetei carosabile si in alte puncte in care torentele au adus pe drum bolovani, lemne si pamant.
Astazi va avea loc ultima etapa a Turului Ciclist al Romaniei, aflat la cea de-a 48-a editie. La ora 10.30 se va da startul din municipiul Sacele (judetul Brasov), traseul fiind DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Centura de Est a municipiului Ploiesti, DN1 Barcanesti – Bucuresti (unde se estimeaza ca ciclistii vor ajunge in intervalul orar 14:00 – 15:00).
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, participantii la trafic sunt sfatuiti sa respecte atat restrictiile de circulatie care vor fi instituite temporar, cat si indicatiile politistilor. Astfel, autovehiculele care vin din sensul opus coloanei cicliste vor fi oprite pe marginea drumului pana la trecerea acesteia, iar cele care se deplaseaza in aceeasi directie nu vor avea voie sa depaseasca sau sa se intercaleze in caravana.
Le recomandam conducatorilor auto sa aleaga alte rute sau sa-si planifice calatoria tinand cont de intervalul orar in care se desfasoara competitia si de viteza de deplasare a coloanei cicliste, care este de aproximativ 40-45 km/h.
Cu prilejul desfasurarii unei competitii automobilistice (Trofeul Teliu), traficul rutier va fi inchis astazi si maine pe DN10 Teliu (judetul Brasov) – Intorsura Buzaului (judetul Covasna), pe tronsonul kilometric 119 – 127, in intervalele orare 07:30 – 12:30 si 13:30 – 19:00.
In judetul Arges, pe DN73, in perioada 8 iunie – 1 octombrie 2011, la iesirea din municipiul Pitesti catre Campulung se executa lucrari de largire la patru benzi a suprafetei carosabile. Traficul rutier se desfasoara restrictionat, pe o banda, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice.
In judetul Alba, pe DN1, in perioada 8 iunie – 1 septembrie 2011, la iesirea din municipiul Sebes catre Alba Iulia, se executa lucrari de reparatii la pasajul CF Kogalniceanu, la kilometrul 367+243 metri.
Traficul rutier se desfasoara restrictionat, cu ajutorul semafoarelor electrice.
Rute alternative:
-DE 60 Brasov – Oradea (DN13 Brasov – Targu Mures, DN15 Targu Mures – Cluj-Napoca – Oradea);
-pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone: DN7 Sebes – Vintu de Jos, DJ 107C Vintu de Jos – DN1 (Oarda de Jos).
Reamintim ca pe DN1, la intrarea in Sinaia dinspre Comarnic, pana in luna iulie se executa lucrari de reparatii la trei poduri situate la kilometrii 118+846 metri, 120+142 metri si 121+155 metri. Se circula pe o banda, alternativ, semaforizat.
Ieri, valorile de trafic au fost mai ridicate pe DN1 decat vinerea trecuta. Dispeceratul de monitorizare de la Barcanesti a inregistrat 26.536 de autovehicule pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti, cu aproape 1.800 mai multe decat saptamana trecuta.
Avand in vedere vremea instabila, nu ne asteptam astazi la intensificarea circulatiei pe DN1. Dealtfel, meteorologii au actualizat in aceasta dimineata atentionarea cu cod galben. Pana maine la ora 6:00 va ploua, local, in majoritatea regiunilor, iar in zona Carpatilor Meridionali si Orientali se vor cumula cantitati de apa ce vor mai depasi izolat 30 l/mp.
In astfel de conditii meteorologice, le recomandam conducatorilor auto sa reduca viteza de deplasare, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca luminile de intalnire.