Duminică, în jurul orelor 04.00, un subofițer din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploieşti, în timp ce se afla în zona PCA nr.1 a unităţii, s-a sesizat despre faptul că din zona magazinelor din apropiere se aud zgomote suspecte, pentru care a procedat la verificări, ocazie cu care a surprins în flagrant un bărbat care încerca să pătrundă prin forţarea uşii de acces, în chioşcul de produse de panificaţie apaţinând unei societăți de profil din Ploiești.
Subofițerul a reușit să-l prindă pe făptaș în flagrant, l-a imobilizat și condus la sediul unității pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că M. R. de 31 ani din Mizil județul Prahova, pe fondul consumului excesiv de alcool, a încercat să pătrundă în chioşcul mai sus menționat cu intenția de a sustrage eventualele bunuri sau produse de panificație existente în interior.
Jandarmii i-au întocmit documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, totodată fiind predat organelor judiciare care i-au întocmit referat cu propunere de arestare preventivă celui în cauză.